Her til aften fik jeg pludselig lyst til at prøve noget nyt til aftensmad, så jeg gik på jagt i køleskabet, og resultatet blev denne ret vellykkede suppe (hvis jeg selv skal sige det!). Den gled nu også fint ned hos både manden og den lille baryler :)
Ingredienser:
- 2 store løg
- rapsolie til stegning
- 1 knoldsellerihoved
- 1,5 L vand
- 1 broccolihoved
- 1 grøntsagsbouillonterning
- urtesalt (jeg sværger til den grønne Herbamare, det har jeg lært af min søde stedmor :)
- muskat, salt & peber efter smag
- evt. lakridsrapsolie (eller trøffelolie som min mand er vild med, men som jeg ikke kan fordrage)
- evt. kød og/eller melboller
Fremgangsmåde:
Løgene skæres i grove stykker og svitses i en stor gryde. Knoldsellerien renses og skæres i tern og svitses kort sammen med løget. Vandet hældes over og bringes i kog. Broccolien skæres i stykker og tilsættes sammen med en grøntsagsboillonterning. Det hele koges godt mørt, hvorefter det blendes med en stavblender direkte i gryden. Herefter smages til med urtesalt, muskat, salt & peber efter smag.
Suppen kan serveres med kød og/eller melboller og evt. med brød til. Inden den spises, kan der evt. hældes en smule olie over alt efter smag. Jeg synes, det var rigtig lækkert med et lille strejf af lakrids!
Velbekomme :)
- Posted using BlogPress from my iPhone
- 2 store løg
- rapsolie til stegning
- 1 knoldsellerihoved
- 1,5 L vand
- 1 broccolihoved
- 1 grøntsagsbouillonterning
- urtesalt (jeg sværger til den grønne Herbamare, det har jeg lært af min søde stedmor :)
- muskat, salt & peber efter smag
- evt. lakridsrapsolie (eller trøffelolie som min mand er vild med, men som jeg ikke kan fordrage)
- evt. kød og/eller melboller
Fremgangsmåde:
Løgene skæres i grove stykker og svitses i en stor gryde. Knoldsellerien renses og skæres i tern og svitses kort sammen med løget. Vandet hældes over og bringes i kog. Broccolien skæres i stykker og tilsættes sammen med en grøntsagsboillonterning. Det hele koges godt mørt, hvorefter det blendes med en stavblender direkte i gryden. Herefter smages til med urtesalt, muskat, salt & peber efter smag.
Suppen kan serveres med kød og/eller melboller og evt. med brød til. Inden den spises, kan der evt. hældes en smule olie over alt efter smag. Jeg synes, det var rigtig lækkert med et lille strejf af lakrids!
Velbekomme :)
- Posted using BlogPress from my iPhone
Det lyder spændende. Det der med lakridsen må jeg prøve:)
SvarSletsyntes meget velsmagende gang
SvarSletAplikasi Android Terbaru 2015
Sinopsis Film
SvarSlet