Gå videre til hovedindholdet

Mad

Clemmes Rasmus Klump-pandekager:
500 g mel blandes med 1 tsk salt og 1 spsk sukker.
8 æg røres sammen med 7 dl mælk.
Mel og æggeblanding røres sammen.
Tilsæt 5 spsk. smagsneutral olie - evt. rapsolie.
Hvis du synes dejen er for tyk, kan dejen sagtens trække et par deciliter mælk mere.
Steg pandekagerne i lidt smør.

Clemme saftige gulerodsmuffins
3,5 dl rapsolie røres sammen med 150 g stødt melis og 200 g brunt farin.
5 små æg tilsættes et af gangen. Rør godt.
300 g mel blandes med  2 tsk kanel, 1 tsk salt, 2 stk salt og 3 tsk kakao. Melblanding tilsættes olieblanding, og der røres godt igennem igen.
Til sidst vendes 400 g revet gulerod og 100 g mandler i.
Fordeles i omkring 40 muffinforme og bages i 15-20 min ved 200 grader.

Pynt evt. med frosting rørt af 200 g friskost, 350 g flormelis, 40 g blødt smør. Smag til med vanille og citron efter smag.

Populære opslag fra denne blog

Blogidentitetskrise!

Ja eller måske identitetskrise generelt!? Jeg kan ihvertfald slet ikke få mig selv til at passe ind i min blog i øjeblikket. Den er for rodet både grafisk og indholdsmæssigt... Måske hænger det sammen med min nylige status som mor - ja okay, knægten er lige blevet 7 mdr., men tiden flyver jo afsted - der gør, at Clemme ikke rigtig er min dominerende personlighed længere. Jeg er "bare" mor det meste af tiden! Misforstå mig ikke, jeg ELSKER min mor-status. Jeg har verdens dejligste søn (og ikke at forglemme verdens dejligste mand), og med hans ankomst har jeg fået adgang til en eksklusiv "klub", som jeg tidligere kun har været tilskuer til. Men Emil fylder stort set alt for tiden, og sådan synes jeg også, at det skal være - i en periode! Men nu når enden på barslen pludselig kan anes i det fjerne, føler jeg, det er på tide, at jeg får fundet Clemme frem fra skuffen og støvet hende lidt af. Jeg er overbevist om, at jeg er en bedre mor, kæreste/kone, veninde, søster...

Nem broccoli/sellerisuppe med lakridsrapsolie (opskrift)

Her til aften fik jeg pludselig lyst til at prøve noget nyt til aftensmad, så jeg gik på jagt i køleskabet, og resultatet blev denne ret vellykkede suppe (hvis jeg selv skal sige det!). Den gled nu også fint ned hos både manden og den lille baryler :) Ingredienser: - 2 store løg - rapsolie til stegning - 1 knoldsellerihoved - 1,5 L vand - 1 broccolihoved - 1 grøntsagsbouillonterning - urtesalt (jeg sværger til den grønne Herbamare, det har jeg lært af min søde stedmor :) - muskat, salt  & peber efter smag - evt. lakridsrapsolie (eller trøffelolie som min mand er vild med, men som jeg ikke kan fordrage) - evt. kød og/eller melboller Fremgangsmåde: Løgene skæres i grove stykker og svitses i en stor gryde. Knoldsellerien renses og skæres i tern og svitses kort sammen med løget. Vandet hældes over og bringes i kog. Broccolien skæres i stykker og tilsættes sammen med en grøntsagsboillonterning. Det hele koges godt mørt, hvorefter det blendes med en stavblender di...

Weekenden der gik i kage!

Ja altså rigtig kage :) Til min lækre nevø, der blev døbt i går: Det er chocolatemudcake, med appelsin-passionsmousse med italiensk marengssmørcreme, sugarpasteovertræk og hjemmefiflede sugarpastefigurer. Den blev mums, så det var alle anstrengelserne værd :)