Gå videre til hovedindholdet

Så var der lige noget med en kage!

I lørdags blev min dejlige brormand gift, og han blev ikke bare gift, han blev rigtig godt gift. Med denne smukke unge dame, som ser så skøn ud med min lille nevø inde i maven :) Jeg glææææææder mig til at blive faster, hvilket mine strikkeprojekter vist også viser meget tydeligt :)



Men så var der jo lige noget med en kage!

Jeg havde selv tilbudt at lave bryllupskagen, da jeg har lavet den type kager før og synes det er rigtig sjovt, men der er vist alligevel gået 3 år siden sidst, så rutinen var noget rusten. En lille uge før brylluppet fandt jeg lystigt alt kageudstyret frem fra gemmerne og gik hurtigt i lettere panik over hvordan kagen skulle se ud. Ude af stand til at træffe den beslutning, måtte jeg i stedet beslutte mig for hvad der skulle i kagen...efter mange og lange overvejelser traf jeg endelig den beslutning to dage før brylluppet, og så var det ellers bare med at komme i krig - designet måtte komme hen ad vejen....

Men mine odds var ikke super gode. Vejret var meget varmt - også om aftenen/natten - og jeg havde tilraget mig en virus, så jeg havde feber og i det hele taget følte mig lidt ynkelig. Men hva', jeg havde jo ferie og den kage lavede jo ikke sig selv, så med en morfar på sofaen ind imellem gik det hele alligevel :)

Bundene blev bagt og fyldet blandet og kølet ned, men jeg var tæt på total panik, da jeg lagde kagen sammen og fyldet i top-laget begyndte at flyde ud pga varmen. Men jeg skyndte mig og armerede den med et TYKT lag smørcreme (bvadr, det må man gerne undlade at spise!). Resultatet blev ikke smukt, men forholdene taget i betragtning er jeg egentlig ganske godt tilfreds :)


Og skønhedsfejlene kan i hvert fald ikke ændre på, at den smagte super godt, og at brudeparret var meget glade for den.


Det endte med at blive gammeldags lagkagebunde, med fyld af jordbærtiramisu og tobleronecreme. Og selvom vi var et meget lille bryllupsselskab, så blev der gået godt til den :)

Kommentarer

  1. Ja, hun ser da helt fantastisk ud med den fine mave :-) Kan godt forstå, du glæder dig til at blive faster :-)
    Hvad kagen angår, må jeg ærligt tilstå, at jeg ikke kan se de skønhedsfejl, du påpeger, men jeg er bestemt heller ikke konditor ;-) Jeg er bare imponeret! Fyldet lyder helt fantastisk, mums :-)

    SvarSlet
  2. Tusind tak for din kommentar på min blog. Sikke en dejlig kage du hat lavet til din bror og hans kone.
    Merete

    SvarSlet
  3. Det vigtigste er, at kagen smager godt :-)
    Den ser mægtig fin ud. Tillykke med den kommende titel som faster.

    SvarSlet
  4. Ih, de ER altså et sødt par... Det er også et rigtig fint billede, dette her..
    Og kagen ser bare så lækker ud indeni - kunne godt lige have et stykke - nå nej, det kunne jeg jo ikke :-)

    SvarSlet
  5. Hvor ser den kage godt ud, er det muligt på nogen måde at lokke en opskrift ud af dig?

    mange hilsner
    Birthe/Newyorkerbyheart

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Blogidentitetskrise!

Ja eller måske identitetskrise generelt!? Jeg kan ihvertfald slet ikke få mig selv til at passe ind i min blog i øjeblikket. Den er for rodet både grafisk og indholdsmæssigt... Måske hænger det sammen med min nylige status som mor - ja okay, knægten er lige blevet 7 mdr., men tiden flyver jo afsted - der gør, at Clemme ikke rigtig er min dominerende personlighed længere. Jeg er "bare" mor det meste af tiden! Misforstå mig ikke, jeg ELSKER min mor-status. Jeg har verdens dejligste søn (og ikke at forglemme verdens dejligste mand), og med hans ankomst har jeg fået adgang til en eksklusiv "klub", som jeg tidligere kun har været tilskuer til. Men Emil fylder stort set alt for tiden, og sådan synes jeg også, at det skal være - i en periode! Men nu når enden på barslen pludselig kan anes i det fjerne, føler jeg, det er på tide, at jeg får fundet Clemme frem fra skuffen og støvet hende lidt af. Jeg er overbevist om, at jeg er en bedre mor, kæreste/kone, veninde, søster...

Nem broccoli/sellerisuppe med lakridsrapsolie (opskrift)

Her til aften fik jeg pludselig lyst til at prøve noget nyt til aftensmad, så jeg gik på jagt i køleskabet, og resultatet blev denne ret vellykkede suppe (hvis jeg selv skal sige det!). Den gled nu også fint ned hos både manden og den lille baryler :) Ingredienser: - 2 store løg - rapsolie til stegning - 1 knoldsellerihoved - 1,5 L vand - 1 broccolihoved - 1 grøntsagsbouillonterning - urtesalt (jeg sværger til den grønne Herbamare, det har jeg lært af min søde stedmor :) - muskat, salt  & peber efter smag - evt. lakridsrapsolie (eller trøffelolie som min mand er vild med, men som jeg ikke kan fordrage) - evt. kød og/eller melboller Fremgangsmåde: Løgene skæres i grove stykker og svitses i en stor gryde. Knoldsellerien renses og skæres i tern og svitses kort sammen med løget. Vandet hældes over og bringes i kog. Broccolien skæres i stykker og tilsættes sammen med en grøntsagsboillonterning. Det hele koges godt mørt, hvorefter det blendes med en stavblender di...

Weekenden der gik i kage!

Ja altså rigtig kage :) Til min lækre nevø, der blev døbt i går: Det er chocolatemudcake, med appelsin-passionsmousse med italiensk marengssmørcreme, sugarpasteovertræk og hjemmefiflede sugarpastefigurer. Den blev mums, så det var alle anstrengelserne værd :)