Gå videre til hovedindholdet

Småprojekter

Det bliver ikke til så meget strik for tiden, men i min ferie fik jeg da alligevel færdiggjort to små projekter til den ufødte nevø. Et par ragsokker og en slipover. Faster-lystig her kommer desværre nok til at bide i det sure æble og strikke halskanten om på slipoveren. Tror den kommer til at kværke barnet - eller den kommer i hvert fald til at være skyld i en masse skrig og skrål, når den skal over hovedet! Og det er der jo ingen grund til, hvis det kan undgås :)


Opskrift: Slipover fra Tante Grøn i Odense.

Garn: 2 ngl Havblik (100 % bomuld) fra Tante Grøn - tror nærmest der er garn til overs til en slipover mere!

Pind: 2,5 og 3,5

Størrelse: 1 år

Ny teknik: Jeg har ikke prøvet at lave v-udskæring med sammenstrikning af 3 masker før. Lidt besværligt, men det gik - og skulle heldigvis kun gøres 4 gange :)

Bemærkninger: I opskriften er for- og bagstykke strikket frem og tilbage. Jeg strikkede rundt på strømpepinde. I ærmegabene har jeg taget 10 masker mindre op end opskriften foreslår.


Opskrift: De mindste ragsokker fra bogen: Strik og sy til den lille ny.

Garn: Strømpegarn købt hos Jorun Garn på Frederiksberg.

Pind: 2,5

Størrelse: 0-3 mdr.

Ny teknik: Næh :)

Bemærkninger: Jeg forkortede tåen ved at lave indtagninger oftere end opskriften foreskriver. Syntes ellers den blev for lang og lidt fjollet at se på.

Kommentarer

  1. Jamen han skal jo nok blive fuldt udstyret med strik, inden han overhovedet bliver født :-)

    Fine ting, du har lavet - tror du har ret med halsudskæringen, ser lidt lille ud til et stort barnehoved!

    SvarSlet
  2. Godt at være i gang med de store forberedelser i god tid. Fine ting du laver. Tak for hilsen på min blog.

    Karen

    SvarSlet
  3. Jeg er helt pjattet med de sokker, men de er nok lidt for små til mig! :-D

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Weekenden der gik i kage!

Ja altså rigtig kage :) Til min lækre nevø, der blev døbt i går: Det er chocolatemudcake, med appelsin-passionsmousse med italiensk marengssmørcreme, sugarpasteovertræk og hjemmefiflede sugarpastefigurer. Den blev mums, så det var alle anstrengelserne værd :)

For mange valgmuligheder!

Den beslutning er jeg slet slet ikke i stand til at træffe endnu :)

Håber ikke han bliver bange...

Jeg har endelig fået monteret ham her til min (stadig ufødte - sagde hun noget utålmodigt!) nevø. Her er han nymonteret og uvasket, lidt spids i hovedet og med lånehalstørklæde: Og her er han så vasket og sød og rund og blød og meget slasket. Men hvis han nu får et rødt halstørklæde, mon så ikke han bliver lidt mere rank i nakken :) Jeg har faktisk allerede knyttet mig til ham, så må vist hellere snart få ham afleveret til de kommende forældre, så separationen ikke bliver for hård for mig, hehe. Jeg håber dog ikke nevøen bliver bange for bamse, for han er faktisk 2-3 gange større end en baby! Meeeen, mon ikke der snarere bliver tale om en bedstebamse :) Opskrift: Bamse fra Britta WilfertGarn: Et eller andet dyrt og lækkert fra Wilferts - har pt. fjumset mærket væk! Pind: 7 Størrelse: Han findes kun i stor :) Ny teknik: Tja, hvis det tæller at skulle "brodere" øjne, næse og mund! Bemærkninger: Super at han kan tåle at ryge i maskinen, når han forventeligt kommer til at funger