Gå videre til hovedindholdet

Verdens bedste brændte mandler!

Jamen det er de altså, prøv selv :)

Du skal bruge en pande, du ikke er alt for glad for, da det slider godt på belægningen og en grydeske af træ, da sukker brænder knap så meget fast i træ som i plastik - har jeg hørt!

Ingredienser: 
200 g usmuttede mandler
200 g sukker (stødt melis)
1 dl vand
½ tsk. kakao
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. vanillesukker
Hæld ingredienserne på panden og skru op på fuldt blus.
Rør evt. lige hurtigt rundt for at blande ingredienserne, men der skal umiddelbart ikke røres i massen, mens den koger.
Man kan nærmest se, når vandet er kogt væk. Sukkermassen hæver op over mandlerne. Det er NU man skal røre. Men ikke for voldsomt, det er meningen, at sukkeret skal samle sig omkring mandlerne. Tag panden væk fra varmen imens.
Rør indtil sukkermassen er tørret ind - hvis vandet er kogt helt væk, tager det kun et øjeblik. Hvis det ikke umiddelbart virker som om, at sukkeret har tænkt sig at tørre, kan man sætte panden kort tilbage på varmen, indtil det begynder at ske.
Når sukkeret er tørret helt ind sættes panden tilbage på fuldt blus, og nu er det vigtigt at røre hele tiden. Mandlerne er nu så varme, at man kan høre dem springe og sukkeret lugter også en smule brændt.
Når sukkeret er smeltet på overfladen - lad dem ikke blive for længe på panden, så smelter sukkeret bare af igen - fordeles de på et stykke bagepapir og køles af.
De brændte mandler skal opbevares tørt, ellers bliver de nemt klistrede - hvis de altså når at blive pakket væk, hos mig plejer de at blive spist inden :)
God appetit og glædelig jul!

Kommentarer

  1. De skal helt sikkert prøves! Har købt ind til brændte mandler.
    Rigtig glædelig jul til dig, grandkusine!
    Knus Elsebeth

    SvarSlet
  2. Mums det lyder lækkert, det må prøves!

    SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Weekenden der gik i kage!

Ja altså rigtig kage :) Til min lækre nevø, der blev døbt i går: Det er chocolatemudcake, med appelsin-passionsmousse med italiensk marengssmørcreme, sugarpasteovertræk og hjemmefiflede sugarpastefigurer. Den blev mums, så det var alle anstrengelserne værd :)

Jeg bukker mig i støvet!

Jeg elsker at synge! Jeg har ikke noget særligt sangtalent, og har bestemt ikke en solo-stemme, men jeg har siden jeg var barn haft flere perioder, hvor jeg har sunget i kor. Da jeg sidste år igen var helt dårlig for at komme til at synge - andet end over opvasken - startede jeg sammen med en kollega/ven et kor på mit arbejde. Vi er i dag omkring 25 faste kormedlemmer (med vidt forskellig erfaring i at synge), og vi synger fast hver anden tirsdag. Uanset hvor træls en dag jeg har haft, og uanset hvor træt jeg er, når jeg møder til kor, smiler jeg altid efter to timer i godt selskab og med en masse sang. For man blir' glad i knolden af at synge :) Men nok er "mit" kor blevet ganske gode på blot 1½ år, men jeg bukker mig i støvet, når jeg hører de talentfulde unger i PS22. Hvem der bare havde en brøkdel af deres talent. Jeg er helt vild med den her video, har set/hørt den 30-40 gange de seneste uger. Forsangeren er ufattelig talentfuld, men endnu bedre, så tjek lige glæde

Status på mit Christel Seyfert sjal :)

På fem dage mellem jul og nytår nåede jeg faktisk hele 43 cm på mit sjal (minus den nederste blomst, som jeg jo strikkede i sommer). Det er jeg faktisk helt tilfreds med, og jeg er HELT VILD med farverne :) Men som I kan se på midten, har jeg haft lidt problemer med, at jeg strammer tråden på bagsiden lidt for meget. Det er gået op for mig, at det sker, når jeg bør skifte til en længere rundpind, hvilket også er årsagen til, at jeg ikke er kommet videre. Men nu har "min Pia" skaffet mig en rundpind på 100 cm, så nu er der faktisk ingen undskyldning for ikke at komme videre.... ....så det må jeg hellere komme snart, pt. har jeg bare liiiige gang i et par småprojekter, som jeg gerne vil have færdige :)