fredag den 23. december 2011

Verdens bedste brændte mandler!

Jamen det er de altså, prøv selv :)

Du skal bruge en pande, du ikke er alt for glad for, da det slider godt på belægningen og en grydeske af træ, da sukker brænder knap så meget fast i træ som i plastik - har jeg hørt!

Ingredienser: 
200 g usmuttede mandler
200 g sukker (stødt melis)
1 dl vand
½ tsk. kakao
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. vanillesukker
Hæld ingredienserne på panden og skru op på fuldt blus.
Rør evt. lige hurtigt rundt for at blande ingredienserne, men der skal umiddelbart ikke røres i massen, mens den koger.
Man kan nærmest se, når vandet er kogt væk. Sukkermassen hæver op over mandlerne. Det er NU man skal røre. Men ikke for voldsomt, det er meningen, at sukkeret skal samle sig omkring mandlerne. Tag panden væk fra varmen imens.
Rør indtil sukkermassen er tørret ind - hvis vandet er kogt helt væk, tager det kun et øjeblik. Hvis det ikke umiddelbart virker som om, at sukkeret har tænkt sig at tørre, kan man sætte panden kort tilbage på varmen, indtil det begynder at ske.
Når sukkeret er tørret helt ind sættes panden tilbage på fuldt blus, og nu er det vigtigt at røre hele tiden. Mandlerne er nu så varme, at man kan høre dem springe og sukkeret lugter også en smule brændt.
Når sukkeret er smeltet på overfladen - lad dem ikke blive for længe på panden, så smelter sukkeret bare af igen - fordeles de på et stykke bagepapir og køles af.
De brændte mandler skal opbevares tørt, ellers bliver de nemt klistrede - hvis de altså når at blive pakket væk, hos mig plejer de at blive spist inden :)
God appetit og glædelig jul!

2 kommentarer:

  1. De skal helt sikkert prøves! Har købt ind til brændte mandler.
    Rigtig glædelig jul til dig, grandkusine!
    Knus Elsebeth

    SvarSlet
  2. Mums det lyder lækkert, det må prøves!

    SvarSlet

Populære indlæg