Gå videre til hovedindholdet

Verdens bedste brændte mandler!

Jamen det er de altså, prøv selv :)

Du skal bruge en pande, du ikke er alt for glad for, da det slider godt på belægningen og en grydeske af træ, da sukker brænder knap så meget fast i træ som i plastik - har jeg hørt!

Ingredienser: 
200 g usmuttede mandler
200 g sukker (stødt melis)
1 dl vand
½ tsk. kakao
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. vanillesukker
Hæld ingredienserne på panden og skru op på fuldt blus.
Rør evt. lige hurtigt rundt for at blande ingredienserne, men der skal umiddelbart ikke røres i massen, mens den koger.
Man kan nærmest se, når vandet er kogt væk. Sukkermassen hæver op over mandlerne. Det er NU man skal røre. Men ikke for voldsomt, det er meningen, at sukkeret skal samle sig omkring mandlerne. Tag panden væk fra varmen imens.
Rør indtil sukkermassen er tørret ind - hvis vandet er kogt helt væk, tager det kun et øjeblik. Hvis det ikke umiddelbart virker som om, at sukkeret har tænkt sig at tørre, kan man sætte panden kort tilbage på varmen, indtil det begynder at ske.
Når sukkeret er tørret helt ind sættes panden tilbage på fuldt blus, og nu er det vigtigt at røre hele tiden. Mandlerne er nu så varme, at man kan høre dem springe og sukkeret lugter også en smule brændt.
Når sukkeret er smeltet på overfladen - lad dem ikke blive for længe på panden, så smelter sukkeret bare af igen - fordeles de på et stykke bagepapir og køles af.
De brændte mandler skal opbevares tørt, ellers bliver de nemt klistrede - hvis de altså når at blive pakket væk, hos mig plejer de at blive spist inden :)
God appetit og glædelig jul!

Kommentarer

  1. De skal helt sikkert prøves! Har købt ind til brændte mandler.
    Rigtig glædelig jul til dig, grandkusine!
    Knus Elsebeth

    SvarSlet
  2. Mums det lyder lækkert, det må prøves!

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nem broccoli/sellerisuppe med lakridsrapsolie (opskrift)

Her til aften fik jeg pludselig lyst til at prøve noget nyt til aftensmad, så jeg gik på jagt i køleskabet, og resultatet blev denne ret vellykkede suppe (hvis jeg selv skal sige det!). Den gled nu også fint ned hos både manden og den lille baryler :)


Ingredienser:
- 2 store løg
- rapsolie til stegning
- 1 knoldsellerihoved
- 1,5 L vand
- 1 broccolihoved
- 1 grøntsagsbouillonterning
- urtesalt (jeg sværger til den grønne Herbamare, det har jeg lært af min søde stedmor :)
- muskat, salt  & peber efter smag
- evt. lakridsrapsolie (eller trøffelolie som min mand er vild med, men som jeg ikke kan fordrage)
- evt. kød og/eller melboller

Fremgangsmåde:
Løgene skæres i grove stykker og svitses i en stor gryde. Knoldsellerien renses og skæres i tern og svitses kort sammen med løget. Vandet hældes over og bringes i kog. Broccolien skæres i stykker og tilsættes sammen med en grøntsagsboillonterning. Det hele koges godt mørt, hvorefter det blendes med en stavblender direkte i gryden. Herefte…

Zái jian Danmark ni hao Kina

Nej det er ikke bare en ferie... d. 4/3-2016 rykkede vi vores firkløver fra lille trygge Smørum op ved rødderne og rykkede til det uendeligt store, utroligt anderledes, vildt spændende, voldsomt komplicerede og ufatteligt støvede Kina. Mere præcis til industribyen Tianjin, syd-øst for Beijing, der indeholder så mange mennesker, at jeg bliver helt forpustet bare ved tanken. Hele 13 mio. mennesker!

Årsagen til hele balladen var et spændende jobtilbud til J, og da vi efter blot et halvt år med to fuldtidsjobs og to fuldtidsinstitutionsbørn allerede var ved at få nok at altid at have travlt og aldrig have tid til hinanden eller noget som helst, så var det en oplevelse vi simpelthen ikke havde lyst til at lade vores næser gå forbi.

Siden jeg for alvor aktivt brugte min blog er 'Hjemme hos Clemme' jo mere blevet til 'Hjemme hos hende der laver mad og vasker tøj!'. Først blev jeg gift med manden i mit liv, så fik vi Emil august '12 og efterfølgende kom Felix til juni …

Min nye lækre strikkede hue (og opskriften var gratis:)

Jeg måtte have J til at tage et billede af mig, selvom jeg er træt og har sværet makeup efter en hel weekend i perleværkstedet :)
For huen uden hoved i ser altså noget sær ud:
Men den er faktisk det mest vellykkede projekt jeg længe har lavet, jeg er helt vild med den :)
Opskrift: Hentet gratis på garn.dk lige her Garn: Tweed og Cocoon fra Rowan - dyrt men godt :) Er ikke det opskriften foreskriver, men det var det Katrine anbefalede som alternativ, da Uldstedet i København ikke forhandler Hamelton Tweed 1 & 2, som opskriften er lavet til.  Nål: 4,5 og 7 Størrelse: One size, men med min strikkefasthed er den faktisk lidt stor. Ny teknik: Nej Bemærkninger: Jeg løb tør for tweed, så brugte Cocoon i toppen i stedet. Det virker rigtig godt, da det giver lidt tyngde i spidsen. Jeg strikkede huen frem og tilbage, det var der for så vidt ikke nogen grund til. OBS! Husk ved sammensyning, at sætte syningen på huens opslag på ydersiden, så det ikke ses, når det er foldet op.