Gå videre til hovedindholdet

Verdens bedste brændte mandler!

Jamen det er de altså, prøv selv :)

Du skal bruge en pande, du ikke er alt for glad for, da det slider godt på belægningen og en grydeske af træ, da sukker brænder knap så meget fast i træ som i plastik - har jeg hørt!

Ingredienser: 
200 g usmuttede mandler
200 g sukker (stødt melis)
1 dl vand
½ tsk. kakao
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. vanillesukker
Hæld ingredienserne på panden og skru op på fuldt blus.
Rør evt. lige hurtigt rundt for at blande ingredienserne, men der skal umiddelbart ikke røres i massen, mens den koger.
Man kan nærmest se, når vandet er kogt væk. Sukkermassen hæver op over mandlerne. Det er NU man skal røre. Men ikke for voldsomt, det er meningen, at sukkeret skal samle sig omkring mandlerne. Tag panden væk fra varmen imens.
Rør indtil sukkermassen er tørret ind - hvis vandet er kogt helt væk, tager det kun et øjeblik. Hvis det ikke umiddelbart virker som om, at sukkeret har tænkt sig at tørre, kan man sætte panden kort tilbage på varmen, indtil det begynder at ske.
Når sukkeret er tørret helt ind sættes panden tilbage på fuldt blus, og nu er det vigtigt at røre hele tiden. Mandlerne er nu så varme, at man kan høre dem springe og sukkeret lugter også en smule brændt.
Når sukkeret er smeltet på overfladen - lad dem ikke blive for længe på panden, så smelter sukkeret bare af igen - fordeles de på et stykke bagepapir og køles af.
De brændte mandler skal opbevares tørt, ellers bliver de nemt klistrede - hvis de altså når at blive pakket væk, hos mig plejer de at blive spist inden :)
God appetit og glædelig jul!

Kommentarer

  1. De skal helt sikkert prøves! Har købt ind til brændte mandler.
    Rigtig glædelig jul til dig, grandkusine!
    Knus Elsebeth

    SvarSlet
  2. Mums det lyder lækkert, det må prøves!

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Weekenden der gik i kage!

Ja altså rigtig kage :) Til min lækre nevø, der blev døbt i går: Det er chocolatemudcake, med appelsin-passionsmousse med italiensk marengssmørcreme, sugarpasteovertræk og hjemmefiflede sugarpastefigurer. Den blev mums, så det var alle anstrengelserne værd :)

Håber ikke han bliver bange...

Jeg har endelig fået monteret ham her til min (stadig ufødte - sagde hun noget utålmodigt!) nevø. Her er han nymonteret og uvasket, lidt spids i hovedet og med lånehalstørklæde: Og her er han så vasket og sød og rund og blød og meget slasket. Men hvis han nu får et rødt halstørklæde, mon så ikke han bliver lidt mere rank i nakken :) Jeg har faktisk allerede knyttet mig til ham, så må vist hellere snart få ham afleveret til de kommende forældre, så separationen ikke bliver for hård for mig, hehe. Jeg håber dog ikke nevøen bliver bange for bamse, for han er faktisk 2-3 gange større end en baby! Meeeen, mon ikke der snarere bliver tale om en bedstebamse :) Opskrift: Bamse fra Britta WilfertGarn: Et eller andet dyrt og lækkert fra Wilferts - har pt. fjumset mærket væk! Pind: 7 Størrelse: Han findes kun i stor :) Ny teknik: Tja, hvis det tæller at skulle "brodere" øjne, næse og mund! Bemærkninger: Super at han kan tåle at ryge i maskinen, når han forventeligt kommer til at funger

Give away hos Fruens Syslerier

Se lige en lækker taske man kan vinde ved at kigge forbi Fruens Syslerier :)