onsdag den 7. juli 2010

Du danske sommer....

..jeg æææælsker dine hyldeblomster :)

Ja, Hjemme hos Clemme går "vi" ikke så meget op i at følge opskrifter - lige med undtagelse af når der bages kager eller strikkes :) - så her er pjasket omkring 140 skærme hyldeblomst, et brev citronsyre, 4 økologiske citroner, 1,5 kg sukker og så meget kogende vand, som gryden kunne indeholde, sammen. Tre dage i køleskab hvor der en gang i mellem blev rørt lidt rundt. Herefter blev saften siet - bemærk, at damp-dimsen sad i gryden, mens saften trak. Det gjorde det liiiiige omkring 400 gange lettere at si saften, da alt "kvaset" var fjernet med et snuptag. Men fortæl mig nu lige hvorfor min veninde Mette først tre dage efter kvaset var smidt ud fortalte mig, at det giver en glimrende drik, hvis man hælder vodka over og lader det trække det sidste smag! Det skal simpelthen prøves i næste uge :)

Og tadaaa, så var der lige 4,5 L skøn skøn saft. Og jo, det holder fint (jeg fryser nemlig størstedelen), selvom der er sparet en del på sukkeret. Og det er super koncentreret, så det rækker relativt (relativt sagde jeg) langt!
MUMS!

3 kommentarer:

  1. Jeg er lidt bagefter så jeg har ikke fået lavet hyldeblomstsaft endnu, men i weekenden. Ligesom dig fryser jeg også alle mine flasker og henover vinteren er det guld at tage en flaske op.
    Udgaven med wodka kender jeg ikke, men det lyder fristende :-)

    SvarSlet
  2. 140 skærme?????

    Hold da magle. I "min" opskrift (som er fra min Mormor - og derfor holdes højt i hævd) bruges der 20 skærme til 2 citroner 1,5 kg sukker og 1 l vand!!!!!!!

    SvarSlet

Populære indlæg