Gå videre til hovedindholdet

Du danske sommer....

..jeg æææælsker dine hyldeblomster :)

Ja, Hjemme hos Clemme går "vi" ikke så meget op i at følge opskrifter - lige med undtagelse af når der bages kager eller strikkes :) - så her er pjasket omkring 140 skærme hyldeblomst, et brev citronsyre, 4 økologiske citroner, 1,5 kg sukker og så meget kogende vand, som gryden kunne indeholde, sammen. Tre dage i køleskab hvor der en gang i mellem blev rørt lidt rundt. Herefter blev saften siet - bemærk, at damp-dimsen sad i gryden, mens saften trak. Det gjorde det liiiiige omkring 400 gange lettere at si saften, da alt "kvaset" var fjernet med et snuptag. Men fortæl mig nu lige hvorfor min veninde Mette først tre dage efter kvaset var smidt ud fortalte mig, at det giver en glimrende drik, hvis man hælder vodka over og lader det trække det sidste smag! Det skal simpelthen prøves i næste uge :)

Og tadaaa, så var der lige 4,5 L skøn skøn saft. Og jo, det holder fint (jeg fryser nemlig størstedelen), selvom der er sparet en del på sukkeret. Og det er super koncentreret, så det rækker relativt (relativt sagde jeg) langt!
MUMS!

Kommentarer

  1. Jeg er lidt bagefter så jeg har ikke fået lavet hyldeblomstsaft endnu, men i weekenden. Ligesom dig fryser jeg også alle mine flasker og henover vinteren er det guld at tage en flaske op.
    Udgaven med wodka kender jeg ikke, men det lyder fristende :-)

    SvarSlet
  2. 140 skærme?????

    Hold da magle. I "min" opskrift (som er fra min Mormor - og derfor holdes højt i hævd) bruges der 20 skærme til 2 citroner 1,5 kg sukker og 1 l vand!!!!!!!

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nem broccoli/sellerisuppe med lakridsrapsolie (opskrift)

Her til aften fik jeg pludselig lyst til at prøve noget nyt til aftensmad, så jeg gik på jagt i køleskabet, og resultatet blev denne ret vellykkede suppe (hvis jeg selv skal sige det!). Den gled nu også fint ned hos både manden og den lille baryler :)


Ingredienser:
- 2 store løg
- rapsolie til stegning
- 1 knoldsellerihoved
- 1,5 L vand
- 1 broccolihoved
- 1 grøntsagsbouillonterning
- urtesalt (jeg sværger til den grønne Herbamare, det har jeg lært af min søde stedmor :)
- muskat, salt  & peber efter smag
- evt. lakridsrapsolie (eller trøffelolie som min mand er vild med, men som jeg ikke kan fordrage)
- evt. kød og/eller melboller

Fremgangsmåde:
Løgene skæres i grove stykker og svitses i en stor gryde. Knoldsellerien renses og skæres i tern og svitses kort sammen med løget. Vandet hældes over og bringes i kog. Broccolien skæres i stykker og tilsættes sammen med en grøntsagsboillonterning. Det hele koges godt mørt, hvorefter det blendes med en stavblender direkte i gryden. Herefte…

Min nye lækre strikkede hue (og opskriften var gratis:)

Jeg måtte have J til at tage et billede af mig, selvom jeg er træt og har sværet makeup efter en hel weekend i perleværkstedet :)
For huen uden hoved i ser altså noget sær ud:
Men den er faktisk det mest vellykkede projekt jeg længe har lavet, jeg er helt vild med den :)
Opskrift: Hentet gratis på garn.dk lige her Garn: Tweed og Cocoon fra Rowan - dyrt men godt :) Er ikke det opskriften foreskriver, men det var det Katrine anbefalede som alternativ, da Uldstedet i København ikke forhandler Hamelton Tweed 1 & 2, som opskriften er lavet til.  Nål: 4,5 og 7 Størrelse: One size, men med min strikkefasthed er den faktisk lidt stor. Ny teknik: Nej Bemærkninger: Jeg løb tør for tweed, så brugte Cocoon i toppen i stedet. Det virker rigtig godt, da det giver lidt tyngde i spidsen. Jeg strikkede huen frem og tilbage, det var der for så vidt ikke nogen grund til. OBS! Husk ved sammensyning, at sætte syningen på huens opslag på ydersiden, så det ikke ses, når det er foldet op.

Zái jian Danmark ni hao Kina

Nej det er ikke bare en ferie... d. 4/3-2016 rykkede vi vores firkløver fra lille trygge Smørum op ved rødderne og rykkede til det uendeligt store, utroligt anderledes, vildt spændende, voldsomt komplicerede og ufatteligt støvede Kina. Mere præcis til industribyen Tianjin, syd-øst for Beijing, der indeholder så mange mennesker, at jeg bliver helt forpustet bare ved tanken. Hele 13 mio. mennesker!

Årsagen til hele balladen var et spændende jobtilbud til J, og da vi efter blot et halvt år med to fuldtidsjobs og to fuldtidsinstitutionsbørn allerede var ved at få nok at altid at have travlt og aldrig have tid til hinanden eller noget som helst, så var det en oplevelse vi simpelthen ikke havde lyst til at lade vores næser gå forbi.

Siden jeg for alvor aktivt brugte min blog er 'Hjemme hos Clemme' jo mere blevet til 'Hjemme hos hende der laver mad og vasker tøj!'. Først blev jeg gift med manden i mit liv, så fik vi Emil august '12 og efterfølgende kom Felix til juni …