Gå videre til hovedindholdet

Du danske sommer....

..jeg æææælsker dine hyldeblomster :)

Ja, Hjemme hos Clemme går "vi" ikke så meget op i at følge opskrifter - lige med undtagelse af når der bages kager eller strikkes :) - så her er pjasket omkring 140 skærme hyldeblomst, et brev citronsyre, 4 økologiske citroner, 1,5 kg sukker og så meget kogende vand, som gryden kunne indeholde, sammen. Tre dage i køleskab hvor der en gang i mellem blev rørt lidt rundt. Herefter blev saften siet - bemærk, at damp-dimsen sad i gryden, mens saften trak. Det gjorde det liiiiige omkring 400 gange lettere at si saften, da alt "kvaset" var fjernet med et snuptag. Men fortæl mig nu lige hvorfor min veninde Mette først tre dage efter kvaset var smidt ud fortalte mig, at det giver en glimrende drik, hvis man hælder vodka over og lader det trække det sidste smag! Det skal simpelthen prøves i næste uge :)

Og tadaaa, så var der lige 4,5 L skøn skøn saft. Og jo, det holder fint (jeg fryser nemlig størstedelen), selvom der er sparet en del på sukkeret. Og det er super koncentreret, så det rækker relativt (relativt sagde jeg) langt!
MUMS!

Kommentarer

  1. Jeg er lidt bagefter så jeg har ikke fået lavet hyldeblomstsaft endnu, men i weekenden. Ligesom dig fryser jeg også alle mine flasker og henover vinteren er det guld at tage en flaske op.
    Udgaven med wodka kender jeg ikke, men det lyder fristende :-)

    SvarSlet
  2. 140 skærme?????

    Hold da magle. I "min" opskrift (som er fra min Mormor - og derfor holdes højt i hævd) bruges der 20 skærme til 2 citroner 1,5 kg sukker og 1 l vand!!!!!!!

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Blogidentitetskrise!

Ja eller måske identitetskrise generelt!? Jeg kan ihvertfald slet ikke få mig selv til at passe ind i min blog i øjeblikket. Den er for rodet både grafisk og indholdsmæssigt... Måske hænger det sammen med min nylige status som mor - ja okay, knægten er lige blevet 7 mdr., men tiden flyver jo afsted - der gør, at Clemme ikke rigtig er min dominerende personlighed længere. Jeg er "bare" mor det meste af tiden! Misforstå mig ikke, jeg ELSKER min mor-status. Jeg har verdens dejligste søn (og ikke at forglemme verdens dejligste mand), og med hans ankomst har jeg fået adgang til en eksklusiv "klub", som jeg tidligere kun har været tilskuer til. Men Emil fylder stort set alt for tiden, og sådan synes jeg også, at det skal være - i en periode! Men nu når enden på barslen pludselig kan anes i det fjerne, føler jeg, det er på tide, at jeg får fundet Clemme frem fra skuffen og støvet hende lidt af. Jeg er overbevist om, at jeg er en bedre mor, kæreste/kone, veninde, søster...

Nem broccoli/sellerisuppe med lakridsrapsolie (opskrift)

Her til aften fik jeg pludselig lyst til at prøve noget nyt til aftensmad, så jeg gik på jagt i køleskabet, og resultatet blev denne ret vellykkede suppe (hvis jeg selv skal sige det!). Den gled nu også fint ned hos både manden og den lille baryler :) Ingredienser: - 2 store løg - rapsolie til stegning - 1 knoldsellerihoved - 1,5 L vand - 1 broccolihoved - 1 grøntsagsbouillonterning - urtesalt (jeg sværger til den grønne Herbamare, det har jeg lært af min søde stedmor :) - muskat, salt  & peber efter smag - evt. lakridsrapsolie (eller trøffelolie som min mand er vild med, men som jeg ikke kan fordrage) - evt. kød og/eller melboller Fremgangsmåde: Løgene skæres i grove stykker og svitses i en stor gryde. Knoldsellerien renses og skæres i tern og svitses kort sammen med løget. Vandet hældes over og bringes i kog. Broccolien skæres i stykker og tilsættes sammen med en grøntsagsboillonterning. Det hele koges godt mørt, hvorefter det blendes med en stavblender di...

Weekenden der gik i kage!

Ja altså rigtig kage :) Til min lækre nevø, der blev døbt i går: Det er chocolatemudcake, med appelsin-passionsmousse med italiensk marengssmørcreme, sugarpasteovertræk og hjemmefiflede sugarpastefigurer. Den blev mums, så det var alle anstrengelserne værd :)