Gå videre til hovedindholdet

Hvad pokker er det ?


Det dufter lidt sødligt - måske lidt paprika-agtigt


Jeg kan jo så ikke ét ord fransk, så aner ikke hvad der står på damens skilt :)
Og jeg blev ikke meget klogere af at google.

Kommentarer

  1. Hvis du googler boucou, kan du på Wikipedia se, at der står et latinsk navn i parentes(Bixa orellana). Hvis du søger på det kan du få en engelsk forklaring. Prøv det

    SvarSlet
  2. Hmm, ja, det har jeg læst tak :) Men "kan du bruge ordet i en sætning?" :) Jeg aner stadig ikke hvordan det skal bruges - eller rettere sagt hvordan det påvirker øvrige ingredienser. Men jeg må jo prøve og putte det i et eller andet spiseligt, og smage på det :)

    SvarSlet
  3. Sikken fin blog du har her :-) var nysgerrig da jeg så dig på en blogroll - hjemme hos os er man jo også hjemme hos Clemme ;-)
    Superlækre billeder og skøn inspiration

    SvarSlet
  4. Som jeg læser det franske wiki-opslag, er frugten ikke spiselig, men man bruger farven til f.eks. cheddarost. På skiltet står der: roucou - 3 euro pr. "mål" (= målebægeret).

    K.h. KirstenLN

    SvarSlet
  5. Hvor sjovt Christine - og tak :) Bliver I også kaldt Clemme i din familie ? Det er både min farfars, min fars, min brors og mit kælenavn, så når telefonen ringede da min bror og jeg stadig boede hjemme, kunne det godt gi' lidt forvirring, hvis der blev spurgt efter "Clemme" :)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nem broccoli/sellerisuppe med lakridsrapsolie (opskrift)

Her til aften fik jeg pludselig lyst til at prøve noget nyt til aftensmad, så jeg gik på jagt i køleskabet, og resultatet blev denne ret vellykkede suppe (hvis jeg selv skal sige det!). Den gled nu også fint ned hos både manden og den lille baryler :)


Ingredienser:
- 2 store løg
- rapsolie til stegning
- 1 knoldsellerihoved
- 1,5 L vand
- 1 broccolihoved
- 1 grøntsagsbouillonterning
- urtesalt (jeg sværger til den grønne Herbamare, det har jeg lært af min søde stedmor :)
- muskat, salt  & peber efter smag
- evt. lakridsrapsolie (eller trøffelolie som min mand er vild med, men som jeg ikke kan fordrage)
- evt. kød og/eller melboller

Fremgangsmåde:
Løgene skæres i grove stykker og svitses i en stor gryde. Knoldsellerien renses og skæres i tern og svitses kort sammen med løget. Vandet hældes over og bringes i kog. Broccolien skæres i stykker og tilsættes sammen med en grøntsagsboillonterning. Det hele koges godt mørt, hvorefter det blendes med en stavblender direkte i gryden. Herefte…

Zái jian Danmark ni hao Kina

Nej det er ikke bare en ferie... d. 4/3-2016 rykkede vi vores firkløver fra lille trygge Smørum op ved rødderne og rykkede til det uendeligt store, utroligt anderledes, vildt spændende, voldsomt komplicerede og ufatteligt støvede Kina. Mere præcis til industribyen Tianjin, syd-øst for Beijing, der indeholder så mange mennesker, at jeg bliver helt forpustet bare ved tanken. Hele 13 mio. mennesker!

Årsagen til hele balladen var et spændende jobtilbud til J, og da vi efter blot et halvt år med to fuldtidsjobs og to fuldtidsinstitutionsbørn allerede var ved at få nok at altid at have travlt og aldrig have tid til hinanden eller noget som helst, så var det en oplevelse vi simpelthen ikke havde lyst til at lade vores næser gå forbi.

Siden jeg for alvor aktivt brugte min blog er 'Hjemme hos Clemme' jo mere blevet til 'Hjemme hos hende der laver mad og vasker tøj!'. Først blev jeg gift med manden i mit liv, så fik vi Emil august '12 og efterfølgende kom Felix til juni …

Min nye lækre strikkede hue (og opskriften var gratis:)

Jeg måtte have J til at tage et billede af mig, selvom jeg er træt og har sværet makeup efter en hel weekend i perleværkstedet :)
For huen uden hoved i ser altså noget sær ud:
Men den er faktisk det mest vellykkede projekt jeg længe har lavet, jeg er helt vild med den :)
Opskrift: Hentet gratis på garn.dk lige her Garn: Tweed og Cocoon fra Rowan - dyrt men godt :) Er ikke det opskriften foreskriver, men det var det Katrine anbefalede som alternativ, da Uldstedet i København ikke forhandler Hamelton Tweed 1 & 2, som opskriften er lavet til.  Nål: 4,5 og 7 Størrelse: One size, men med min strikkefasthed er den faktisk lidt stor. Ny teknik: Nej Bemærkninger: Jeg løb tør for tweed, så brugte Cocoon i toppen i stedet. Det virker rigtig godt, da det giver lidt tyngde i spidsen. Jeg strikkede huen frem og tilbage, det var der for så vidt ikke nogen grund til. OBS! Husk ved sammensyning, at sætte syningen på huens opslag på ydersiden, så det ikke ses, når det er foldet op.