Gå videre til hovedindholdet

Hvad pokker er det ?


Det dufter lidt sødligt - måske lidt paprika-agtigt


Jeg kan jo så ikke ét ord fransk, så aner ikke hvad der står på damens skilt :)
Og jeg blev ikke meget klogere af at google.

Kommentarer

  1. Hvis du googler boucou, kan du på Wikipedia se, at der står et latinsk navn i parentes(Bixa orellana). Hvis du søger på det kan du få en engelsk forklaring. Prøv det

    SvarSlet
  2. Hmm, ja, det har jeg læst tak :) Men "kan du bruge ordet i en sætning?" :) Jeg aner stadig ikke hvordan det skal bruges - eller rettere sagt hvordan det påvirker øvrige ingredienser. Men jeg må jo prøve og putte det i et eller andet spiseligt, og smage på det :)

    SvarSlet
  3. Sikken fin blog du har her :-) var nysgerrig da jeg så dig på en blogroll - hjemme hos os er man jo også hjemme hos Clemme ;-)
    Superlækre billeder og skøn inspiration

    SvarSlet
  4. Som jeg læser det franske wiki-opslag, er frugten ikke spiselig, men man bruger farven til f.eks. cheddarost. På skiltet står der: roucou - 3 euro pr. "mål" (= målebægeret).

    K.h. KirstenLN

    SvarSlet
  5. Hvor sjovt Christine - og tak :) Bliver I også kaldt Clemme i din familie ? Det er både min farfars, min fars, min brors og mit kælenavn, så når telefonen ringede da min bror og jeg stadig boede hjemme, kunne det godt gi' lidt forvirring, hvis der blev spurgt efter "Clemme" :)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nem broccoli/sellerisuppe med lakridsrapsolie (opskrift)

Her til aften fik jeg pludselig lyst til at prøve noget nyt til aftensmad, så jeg gik på jagt i køleskabet, og resultatet blev denne ret vellykkede suppe (hvis jeg selv skal sige det!). Den gled nu også fint ned hos både manden og den lille baryler :)


Ingredienser:
- 2 store løg
- rapsolie til stegning
- 1 knoldsellerihoved
- 1,5 L vand
- 1 broccolihoved
- 1 grøntsagsbouillonterning
- urtesalt (jeg sværger til den grønne Herbamare, det har jeg lært af min søde stedmor :)
- muskat, salt  & peber efter smag
- evt. lakridsrapsolie (eller trøffelolie som min mand er vild med, men som jeg ikke kan fordrage)
- evt. kød og/eller melboller

Fremgangsmåde:
Løgene skæres i grove stykker og svitses i en stor gryde. Knoldsellerien renses og skæres i tern og svitses kort sammen med løget. Vandet hældes over og bringes i kog. Broccolien skæres i stykker og tilsættes sammen med en grøntsagsboillonterning. Det hele koges godt mørt, hvorefter det blendes med en stavblender direkte i gryden. Herefte…

Jeg bukker mig i støvet!

Jeg elsker at synge! Jeg har ikke noget særligt sangtalent, og har bestemt ikke en solo-stemme, men jeg har siden jeg var barn haft flere perioder, hvor jeg har sunget i kor. Da jeg sidste år igen var helt dårlig for at komme til at synge - andet end over opvasken - startede jeg sammen med en kollega/ven et kor på mit arbejde. Vi er i dag omkring 25 faste kormedlemmer (med vidt forskellig erfaring i at synge), og vi synger fast hver anden tirsdag. Uanset hvor træls en dag jeg har haft, og uanset hvor træt jeg er, når jeg møder til kor, smiler jeg altid efter to timer i godt selskab og med en masse sang. For man blir' glad i knolden af at synge :)

Men nok er "mit" kor blevet ganske gode på blot 1½ år, men jeg bukker mig i støvet, når jeg hører de talentfulde unger i PS22. Hvem der bare havde en brøkdel af deres talent.

Jeg er helt vild med den her video, har set/hørt den 30-40 gange de seneste uger. Forsangeren er ufattelig talentfuld, men endnu bedre, så tjek lige glæden h…

Zái jian Danmark ni hao Kina

Nej det er ikke bare en ferie... d. 4/3-2016 rykkede vi vores firkløver fra lille trygge Smørum op ved rødderne og rykkede til det uendeligt store, utroligt anderledes, vildt spændende, voldsomt komplicerede og ufatteligt støvede Kina. Mere præcis til industribyen Tianjin, syd-øst for Beijing, der indeholder så mange mennesker, at jeg bliver helt forpustet bare ved tanken. Hele 13 mio. mennesker!

Årsagen til hele balladen var et spændende jobtilbud til J, og da vi efter blot et halvt år med to fuldtidsjobs og to fuldtidsinstitutionsbørn allerede var ved at få nok at altid at have travlt og aldrig have tid til hinanden eller noget som helst, så var det en oplevelse vi simpelthen ikke havde lyst til at lade vores næser gå forbi.

Siden jeg for alvor aktivt brugte min blog er 'Hjemme hos Clemme' jo mere blevet til 'Hjemme hos hende der laver mad og vasker tøj!'. Først blev jeg gift med manden i mit liv, så fik vi Emil august '12 og efterfølgende kom Felix til juni …