Gå videre til hovedindholdet

Hvad pokker er det ?


Det dufter lidt sødligt - måske lidt paprika-agtigt


Jeg kan jo så ikke ét ord fransk, så aner ikke hvad der står på damens skilt :)
Og jeg blev ikke meget klogere af at google.

Kommentarer

  1. Hvis du googler boucou, kan du på Wikipedia se, at der står et latinsk navn i parentes(Bixa orellana). Hvis du søger på det kan du få en engelsk forklaring. Prøv det

    SvarSlet
  2. Hmm, ja, det har jeg læst tak :) Men "kan du bruge ordet i en sætning?" :) Jeg aner stadig ikke hvordan det skal bruges - eller rettere sagt hvordan det påvirker øvrige ingredienser. Men jeg må jo prøve og putte det i et eller andet spiseligt, og smage på det :)

    SvarSlet
  3. Sikken fin blog du har her :-) var nysgerrig da jeg så dig på en blogroll - hjemme hos os er man jo også hjemme hos Clemme ;-)
    Superlækre billeder og skøn inspiration

    SvarSlet
  4. Som jeg læser det franske wiki-opslag, er frugten ikke spiselig, men man bruger farven til f.eks. cheddarost. På skiltet står der: roucou - 3 euro pr. "mål" (= målebægeret).

    K.h. KirstenLN

    SvarSlet
  5. Hvor sjovt Christine - og tak :) Bliver I også kaldt Clemme i din familie ? Det er både min farfars, min fars, min brors og mit kælenavn, så når telefonen ringede da min bror og jeg stadig boede hjemme, kunne det godt gi' lidt forvirring, hvis der blev spurgt efter "Clemme" :)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Blogidentitetskrise!

Ja eller måske identitetskrise generelt!? Jeg kan ihvertfald slet ikke få mig selv til at passe ind i min blog i øjeblikket. Den er for rodet både grafisk og indholdsmæssigt... Måske hænger det sammen med min nylige status som mor - ja okay, knægten er lige blevet 7 mdr., men tiden flyver jo afsted - der gør, at Clemme ikke rigtig er min dominerende personlighed længere. Jeg er "bare" mor det meste af tiden! Misforstå mig ikke, jeg ELSKER min mor-status. Jeg har verdens dejligste søn (og ikke at forglemme verdens dejligste mand), og med hans ankomst har jeg fået adgang til en eksklusiv "klub", som jeg tidligere kun har været tilskuer til. Men Emil fylder stort set alt for tiden, og sådan synes jeg også, at det skal være - i en periode! Men nu når enden på barslen pludselig kan anes i det fjerne, føler jeg, det er på tide, at jeg får fundet Clemme frem fra skuffen og støvet hende lidt af. Jeg er overbevist om, at jeg er en bedre mor, kæreste/kone, veninde, søster...

Nem broccoli/sellerisuppe med lakridsrapsolie (opskrift)

Her til aften fik jeg pludselig lyst til at prøve noget nyt til aftensmad, så jeg gik på jagt i køleskabet, og resultatet blev denne ret vellykkede suppe (hvis jeg selv skal sige det!). Den gled nu også fint ned hos både manden og den lille baryler :) Ingredienser: - 2 store løg - rapsolie til stegning - 1 knoldsellerihoved - 1,5 L vand - 1 broccolihoved - 1 grøntsagsbouillonterning - urtesalt (jeg sværger til den grønne Herbamare, det har jeg lært af min søde stedmor :) - muskat, salt  & peber efter smag - evt. lakridsrapsolie (eller trøffelolie som min mand er vild med, men som jeg ikke kan fordrage) - evt. kød og/eller melboller Fremgangsmåde: Løgene skæres i grove stykker og svitses i en stor gryde. Knoldsellerien renses og skæres i tern og svitses kort sammen med løget. Vandet hældes over og bringes i kog. Broccolien skæres i stykker og tilsættes sammen med en grøntsagsboillonterning. Det hele koges godt mørt, hvorefter det blendes med en stavblender di...

Weekenden der gik i kage!

Ja altså rigtig kage :) Til min lækre nevø, der blev døbt i går: Det er chocolatemudcake, med appelsin-passionsmousse med italiensk marengssmørcreme, sugarpasteovertræk og hjemmefiflede sugarpastefigurer. Den blev mums, så det var alle anstrengelserne værd :)