Gå videre til hovedindholdet

Knap så typiske souvenirs

Jeg gider ikke længere de klassiske souvenirs, som man typisk har stående fremme en måned som et minde om en dejlig ferie, hvorefter de bliver til irriterende dimser, der enten samler støv i et hjørne, eller gang på gang bliver flyttet rundt i kasser på loftet, fordi man (læs: jeg) alligevel ikke nænner at smide dem ud. Derfor besluttede jeg mig for år tilbage, at jeg i stedet for de traditionelle souvenirs køber kogebøger fra de steder jeg besøger. De tynger godt nok efterhånden noget på hylderne i køkkenet, men de bringer gang på gang glæde og gode minder, så jeg holder fast i traditionen - og så må vi simpelthen bare snart få plads til en hylde mere :)
Her er hvad det kunne blive til fra Guadeloupe - godt jeg er så god til fransk... HOST HOST!

En skøn ting ved Guadeloupe er, at der også er mulighed for at købe skønne krydderier med hjem.

70 vanillestænger til en samlet pris på 150 kr.


Muskatnødder i skal med blomme, en speciel karryblanding til chicken colombo og noget jeg har glemt hvad hedder og i øvrigt heller ikke aner hvad er, men det så spændende ud :)


Kakao


Kanelbark


Kommentarer

  1. Super god idé med kogebøgerne, om ikke andet så for at glo billeder (det behøver man ikke kunne fransk for...hehe).

    Lækre fede vanillestænger, de kan gøre selv Mette Blomsterberg grøn af misundelse;-)

    SvarSlet
  2. Det er jo til at dåne over :-)
    Og fransk er ikke så svært - lam hedder agneau, fisk hedder poisson, og sådan er det hele vejen ... ;-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Blogidentitetskrise!

Ja eller måske identitetskrise generelt!? Jeg kan ihvertfald slet ikke få mig selv til at passe ind i min blog i øjeblikket. Den er for rodet både grafisk og indholdsmæssigt... Måske hænger det sammen med min nylige status som mor - ja okay, knægten er lige blevet 7 mdr., men tiden flyver jo afsted - der gør, at Clemme ikke rigtig er min dominerende personlighed længere. Jeg er "bare" mor det meste af tiden! Misforstå mig ikke, jeg ELSKER min mor-status. Jeg har verdens dejligste søn (og ikke at forglemme verdens dejligste mand), og med hans ankomst har jeg fået adgang til en eksklusiv "klub", som jeg tidligere kun har været tilskuer til. Men Emil fylder stort set alt for tiden, og sådan synes jeg også, at det skal være - i en periode! Men nu når enden på barslen pludselig kan anes i det fjerne, føler jeg, det er på tide, at jeg får fundet Clemme frem fra skuffen og støvet hende lidt af. Jeg er overbevist om, at jeg er en bedre mor, kæreste/kone, veninde, søster...

Nem broccoli/sellerisuppe med lakridsrapsolie (opskrift)

Her til aften fik jeg pludselig lyst til at prøve noget nyt til aftensmad, så jeg gik på jagt i køleskabet, og resultatet blev denne ret vellykkede suppe (hvis jeg selv skal sige det!). Den gled nu også fint ned hos både manden og den lille baryler :) Ingredienser: - 2 store løg - rapsolie til stegning - 1 knoldsellerihoved - 1,5 L vand - 1 broccolihoved - 1 grøntsagsbouillonterning - urtesalt (jeg sværger til den grønne Herbamare, det har jeg lært af min søde stedmor :) - muskat, salt  & peber efter smag - evt. lakridsrapsolie (eller trøffelolie som min mand er vild med, men som jeg ikke kan fordrage) - evt. kød og/eller melboller Fremgangsmåde: Løgene skæres i grove stykker og svitses i en stor gryde. Knoldsellerien renses og skæres i tern og svitses kort sammen med løget. Vandet hældes over og bringes i kog. Broccolien skæres i stykker og tilsættes sammen med en grøntsagsboillonterning. Det hele koges godt mørt, hvorefter det blendes med en stavblender di...

Weekenden der gik i kage!

Ja altså rigtig kage :) Til min lækre nevø, der blev døbt i går: Det er chocolatemudcake, med appelsin-passionsmousse med italiensk marengssmørcreme, sugarpasteovertræk og hjemmefiflede sugarpastefigurer. Den blev mums, så det var alle anstrengelserne værd :)