Jeg gider ikke længere de klassiske souvenirs, som man typisk har stående fremme en måned som et minde om en dejlig ferie, hvorefter de bliver til irriterende dimser, der enten samler støv i et hjørne, eller gang på gang bliver flyttet rundt i kasser på loftet, fordi man (læs: jeg) alligevel ikke nænner at smide dem ud. Derfor besluttede jeg mig for år tilbage, at jeg i stedet for de traditionelle souvenirs køber kogebøger fra de steder jeg besøger. De tynger godt nok efterhånden noget på hylderne i køkkenet, men de bringer gang på gang glæde og gode minder, så jeg holder fast i traditionen - og så må vi simpelthen bare snart få plads til en hylde mere :)
Her er hvad det kunne blive til fra Guadeloupe - godt jeg er så god til fransk... HOST HOST!
En skøn ting ved Guadeloupe er, at der også er mulighed for at købe skønne krydderier med hjem.
|
70 vanillestænger til en samlet pris på 150 kr. |
|
Muskatnødder i skal med blomme, en speciel karryblanding til chicken colombo og noget jeg har glemt hvad hedder og i øvrigt heller ikke aner hvad er, men det så spændende ud :) |
|
Kakao |
|
Kanelbark |
Super god idé med kogebøgerne, om ikke andet så for at glo billeder (det behøver man ikke kunne fransk for...hehe).
SvarSletLækre fede vanillestænger, de kan gøre selv Mette Blomsterberg grøn af misundelse;-)
Seje sager!
SvarSletDet er jo til at dåne over :-)
SvarSletOg fransk er ikke så svært - lam hedder agneau, fisk hedder poisson, og sådan er det hele vejen ... ;-)