Gå videre til hovedindholdet

Knap så typiske souvenirs

Jeg gider ikke længere de klassiske souvenirs, som man typisk har stående fremme en måned som et minde om en dejlig ferie, hvorefter de bliver til irriterende dimser, der enten samler støv i et hjørne, eller gang på gang bliver flyttet rundt i kasser på loftet, fordi man (læs: jeg) alligevel ikke nænner at smide dem ud. Derfor besluttede jeg mig for år tilbage, at jeg i stedet for de traditionelle souvenirs køber kogebøger fra de steder jeg besøger. De tynger godt nok efterhånden noget på hylderne i køkkenet, men de bringer gang på gang glæde og gode minder, så jeg holder fast i traditionen - og så må vi simpelthen bare snart få plads til en hylde mere :)
Her er hvad det kunne blive til fra Guadeloupe - godt jeg er så god til fransk... HOST HOST!

En skøn ting ved Guadeloupe er, at der også er mulighed for at købe skønne krydderier med hjem.

70 vanillestænger til en samlet pris på 150 kr.


Muskatnødder i skal med blomme, en speciel karryblanding til chicken colombo og noget jeg har glemt hvad hedder og i øvrigt heller ikke aner hvad er, men det så spændende ud :)


Kakao


Kanelbark


Kommentarer

  1. Super god idé med kogebøgerne, om ikke andet så for at glo billeder (det behøver man ikke kunne fransk for...hehe).

    Lækre fede vanillestænger, de kan gøre selv Mette Blomsterberg grøn af misundelse;-)

    SvarSlet
  2. Det er jo til at dåne over :-)
    Og fransk er ikke så svært - lam hedder agneau, fisk hedder poisson, og sådan er det hele vejen ... ;-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Min nye lækre strikkede hue (og opskriften var gratis:)

Jeg måtte have J til at tage et billede af mig, selvom jeg er træt og har sværet makeup efter en hel weekend i perleværkstedet :)
For huen uden hoved i ser altså noget sær ud:
Men den er faktisk det mest vellykkede projekt jeg længe har lavet, jeg er helt vild med den :)
Opskrift: Hentet gratis på garn.dk lige her Garn: Tweed og Cocoon fra Rowan - dyrt men godt :) Er ikke det opskriften foreskriver, men det var det Katrine anbefalede som alternativ, da Uldstedet i København ikke forhandler Hamelton Tweed 1 & 2, som opskriften er lavet til.  Nål: 4,5 og 7 Størrelse: One size, men med min strikkefasthed er den faktisk lidt stor. Ny teknik: Nej Bemærkninger: Jeg løb tør for tweed, så brugte Cocoon i toppen i stedet. Det virker rigtig godt, da det giver lidt tyngde i spidsen. Jeg strikkede huen frem og tilbage, det var der for så vidt ikke nogen grund til. OBS! Husk ved sammensyning, at sætte syningen på huens opslag på ydersiden, så det ikke ses, når det er foldet op.

Et elsket og elskeligt blogmenneske...

...har strikket sin sidste jordiske maske. Hun er allerede voldsomt savnet af mange. Hils der oppe, Irene!

Zái jian Danmark ni hao Kina

Nej det er ikke bare en ferie... d. 4/3-2016 rykkede vi vores firkløver fra lille trygge Smørum op ved rødderne og rykkede til det uendeligt store, utroligt anderledes, vildt spændende, voldsomt komplicerede og ufatteligt støvede Kina. Mere præcis til industribyen Tianjin, syd-øst for Beijing, der indeholder så mange mennesker, at jeg bliver helt forpustet bare ved tanken. Hele 13 mio. mennesker!

Årsagen til hele balladen var et spændende jobtilbud til J, og da vi efter blot et halvt år med to fuldtidsjobs og to fuldtidsinstitutionsbørn allerede var ved at få nok at altid at have travlt og aldrig have tid til hinanden eller noget som helst, så var det en oplevelse vi simpelthen ikke havde lyst til at lade vores næser gå forbi.

Siden jeg for alvor aktivt brugte min blog er 'Hjemme hos Clemme' jo mere blevet til 'Hjemme hos hende der laver mad og vasker tøj!'. Først blev jeg gift med manden i mit liv, så fik vi Emil august '12 og efterfølgende kom Felix til juni …