Gå videre til hovedindholdet

Fantastisk ferie i Filippinerne

Ja nu handlede mit sidste indlæg godt nok om, hvorfor jeg har været fraværende fra bloggen så længe, men Nubbi skal nu ikke have hele skylden :) Den fuldstændig uoverskuelige træthed tog heldigvis lidt af allerede i februar. Derefter kom der en ret travl arbejdsperiode i vejen for blogningen, og i marts var jeg mere eller mindre uden for net-rækkevidde :) J og jeg havde nemlig længe talt om, at vi i marts ville til Filippiner. Dels for at dykke og dels for at besøge en ven, der er udstationeret i Manila. Da vi gik i gang med projekt baby i november, havde vi ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at vi tre uger senere ville stå med en positiv graviditetstest - så i december sad især J's øjenbryn meget højt i panden på ham :D
Da den værste babypanik havde lagt sig, kom ferie-overvejelserne på banen igen. Er det overhovedet forsvarligt at rejse så langt, når man er gravid ? Hvad med malaria ? Og dykning ? Og eventuelle maveinfektioner ? Overvejelser man måske ikke ville bruge vildt lang tid på, hvis det bare var en selv. Men når man lige pludselig har noget så værdifuldt, som et lille menneske i maven, så fylder de overvejelser altså rigtig meget...eller det gjorde de i hvert fald for mig.
Nå, men efter mange overvejelser, en masse googlen, en snak med min egen læge og med en læge fra seruminstituttut, besluttede J og jeg, at vi med visse tilpasninger godt kunne gennemføre rejsen. Og det er jeg rigtig glad for at vi gjorde. For selvom jeg nok aldrig vil anbefale en transporttid på 24 timer til nogen - og da slet ikke til en gravid med bøvl med bækkenet - så er Filippinerne et land, der er fuld af oplevelser, fantastisk natur og fantastiske mennesker, og som helt klart bør opleves. Og sammen med min dejlige J havde jeg en af de bedste rejser, jeg har været på i mit liv :)
Her bare nogle få af mine skønne minder:
Afslapning i skyggen.

Over 7000 øer.

Romantik i smukke solnedgange.

Fantastiske imødekommende mennesker.


Den lækreste mand i verden (fuck hvor får jeg en lækker drengebaby, med den far han har :)

Garn for pokker, jeg fandt garn i en lille bitte biks, på en lille bitte ø :)

Alle de regler!
Jeg kan virkelig godt li' det her skilt - bare ærgerligt at vi slet ikke skulle stå i kø dér.

Sol, vand og palmer.
En masse dykning - til J. Jeg måtte nøjes med at snorkle. Men jeg fik alligevel set 10.000-vis af smukke fisk, og jeg fik ENDELIG svømmet med havskildpadder. Kæmpe store smukke havskildpadder. 

Lækre børn.

Virkelig lækre børn.

'amen for pokker hvor er de søde.

Udsigten fra vores kahyt gennem syv nætter. En positiv effekt ved min graviditet er, at min krop åbenbart har glemt, at jeg normalt bliver søsyg i et badekar!

Kæmperejer i Danmark er jo pygmæer i forhold til de her!

Hjerteknusere?

MEGET øde destinationer.

Utrolige måltider på øde strande.

Det gode skib H. C. Andersen

Byer på afsides øer.

Utrolige buffeter arrangeret på øde strande af fantastiske mennesker.

Den ultimative kærlighedserklæring til en mand - et hjerte i flæskesværd :)

En idé til de danske krea-damer ?

Smukke fisk - og ja, man spiser dem altså også selvom de er pæne :)

Sådan her havde den gravide dame det bedst. I skyggen, liggende, og med vådt badetøj til at køle.

Kuglepenne fra Danmark til skolebørn på en lille ø med syv børn pr. mand.

Lugten af tørret fisk. I 1000-vis.

Smukke farver.

Leg :)

Hvaler.

Slum.

Luksus - som man med almindelig dansk indkomst rent faktisk har råd til at betale.

Mums mums mums mums mums.

Ja ja, jeg er ved at blive tyk på midten :) Munke på kaffebar - jamen det ser man bare ikke hver dag, vel :)
Som sagt, en helt fantastisk ferie - ingen uheld, ingen sygdom - og jeg har omkring 800 billeder mere, men mon ikke jeg løber tør for blogger-plads, hvis jeg ikke stopper nu :/

Men jeg vil nu alligevel slutte af med at sige - ude godt, men hjemme bedst :) For det er skønt at være tilbage i hverdagen. Hos vennerne, familien, nevøen og niecen, det danske (utidige) forår, husjagt, bilkøb, babyplaner, påskehygge med kæresten og krea - masser af krea, for nu er lysten til det endelig kommet tilbage :)

Kommentarer

 1. Det er jo helt fantastiske billeder! (hvordan ku' vi glemme at se dem sidste weekend!?)
  :o))

  SvarSlet
 2. Ja, Fru P, det tænker jeg bestemt også!
  Jeg synes det ser fantastisk ud!!!

  SvarSlet
 3. Skønne billeder, super I kom afsted på sådan et dejlig tur inden Nubbi ankommer.

  9 timer i et flysæde på økonomiklasse er rigeligt til at smadre bækkenet og ryggen de næste par dage opdagede jeg efter en USAtur..

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nem broccoli/sellerisuppe med lakridsrapsolie (opskrift)

Her til aften fik jeg pludselig lyst til at prøve noget nyt til aftensmad, så jeg gik på jagt i køleskabet, og resultatet blev denne ret vellykkede suppe (hvis jeg selv skal sige det!). Den gled nu også fint ned hos både manden og den lille baryler :)


Ingredienser:
- 2 store løg
- rapsolie til stegning
- 1 knoldsellerihoved
- 1,5 L vand
- 1 broccolihoved
- 1 grøntsagsbouillonterning
- urtesalt (jeg sværger til den grønne Herbamare, det har jeg lært af min søde stedmor :)
- muskat, salt  & peber efter smag
- evt. lakridsrapsolie (eller trøffelolie som min mand er vild med, men som jeg ikke kan fordrage)
- evt. kød og/eller melboller

Fremgangsmåde:
Løgene skæres i grove stykker og svitses i en stor gryde. Knoldsellerien renses og skæres i tern og svitses kort sammen med løget. Vandet hældes over og bringes i kog. Broccolien skæres i stykker og tilsættes sammen med en grøntsagsboillonterning. Det hele koges godt mørt, hvorefter det blendes med en stavblender direkte i gryden. Herefte…

Zái jian Danmark ni hao Kina

Nej det er ikke bare en ferie... d. 4/3-2016 rykkede vi vores firkløver fra lille trygge Smørum op ved rødderne og rykkede til det uendeligt store, utroligt anderledes, vildt spændende, voldsomt komplicerede og ufatteligt støvede Kina. Mere præcis til industribyen Tianjin, syd-øst for Beijing, der indeholder så mange mennesker, at jeg bliver helt forpustet bare ved tanken. Hele 13 mio. mennesker!

Årsagen til hele balladen var et spændende jobtilbud til J, og da vi efter blot et halvt år med to fuldtidsjobs og to fuldtidsinstitutionsbørn allerede var ved at få nok at altid at have travlt og aldrig have tid til hinanden eller noget som helst, så var det en oplevelse vi simpelthen ikke havde lyst til at lade vores næser gå forbi.

Siden jeg for alvor aktivt brugte min blog er 'Hjemme hos Clemme' jo mere blevet til 'Hjemme hos hende der laver mad og vasker tøj!'. Først blev jeg gift med manden i mit liv, så fik vi Emil august '12 og efterfølgende kom Felix til juni …

Min nye lækre strikkede hue (og opskriften var gratis:)

Jeg måtte have J til at tage et billede af mig, selvom jeg er træt og har sværet makeup efter en hel weekend i perleværkstedet :)
For huen uden hoved i ser altså noget sær ud:
Men den er faktisk det mest vellykkede projekt jeg længe har lavet, jeg er helt vild med den :)
Opskrift: Hentet gratis på garn.dk lige her Garn: Tweed og Cocoon fra Rowan - dyrt men godt :) Er ikke det opskriften foreskriver, men det var det Katrine anbefalede som alternativ, da Uldstedet i København ikke forhandler Hamelton Tweed 1 & 2, som opskriften er lavet til.  Nål: 4,5 og 7 Størrelse: One size, men med min strikkefasthed er den faktisk lidt stor. Ny teknik: Nej Bemærkninger: Jeg løb tør for tweed, så brugte Cocoon i toppen i stedet. Det virker rigtig godt, da det giver lidt tyngde i spidsen. Jeg strikkede huen frem og tilbage, det var der for så vidt ikke nogen grund til. OBS! Husk ved sammensyning, at sætte syningen på huens opslag på ydersiden, så det ikke ses, når det er foldet op.