Gå videre til hovedindholdet

Påskesyslerier - elgen Esmeralda og skildpadden Ernst

Jeg er ved at producere hæklede dyr til barnevognskæden til Nubbi. Hjemme hos os (altså, det kan min blog da ikke skifte navn til!) får dyr - levende, udstoppede, strikkede, hæklede osv. - meget hurtigt navn, J har nemlig et helt særligt talent for at "gætte" hvad de hedder :D
Elgen Esmeralda - hun er vildt sød, synes jeg :) Jeg har stoppet hende lidt hårdt, da jeg syntes, hun skulle være lidt større, end hun var. Jeg regner med at hun "sætter" sig lidt, når hun bliver vasket.

Opskriften på Esmeralda fandt jeg i dette lille magasin købt hos Garn-iture på Frederiksberg.

Ernst - som åbenbart er franskmand, og hans navn udtales derfor med stumt E!! - og Esmeralda er allerede fine venner :)

Opskriften på skildpadden Ernst er fra denne bog.

Kommentarer

  1. De er bare så søde , og fede navne :-) Du er super til at hækle de små dyr , jeg ville gerne kunne gøre det efter .....

    SvarSlet
  2. Hvor er hun kær din lille Esmerelda.Hun skal nok blive beundret og "dikket" til når hun kommer op at hænge.

    SvarSlet
  3. Fine dyr med skønne navne :D

    SvarSlet
  4. Skønne små dyr og sikke herlige navne !

    SvarSlet
  5. Skønne dyr, de skal nok gøre sig på barnevognskaden...Min yngste datter gør også altid det der med navnene...og når først dukker og dyr har fået navne kan de simpelhen ikke hedde andet! God aften til dig!

    SvarSlet
  6. Det er allerede en ret så heldig lille dreng, ham Nubbi ;)

    SvarSlet
  7. Hold nu op, hvor er den elg bare sød :) Det bliver da en super fin barnevognskæde!!

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nem broccoli/sellerisuppe med lakridsrapsolie (opskrift)

Her til aften fik jeg pludselig lyst til at prøve noget nyt til aftensmad, så jeg gik på jagt i køleskabet, og resultatet blev denne ret vellykkede suppe (hvis jeg selv skal sige det!). Den gled nu også fint ned hos både manden og den lille baryler :)


Ingredienser:
- 2 store løg
- rapsolie til stegning
- 1 knoldsellerihoved
- 1,5 L vand
- 1 broccolihoved
- 1 grøntsagsbouillonterning
- urtesalt (jeg sværger til den grønne Herbamare, det har jeg lært af min søde stedmor :)
- muskat, salt  & peber efter smag
- evt. lakridsrapsolie (eller trøffelolie som min mand er vild med, men som jeg ikke kan fordrage)
- evt. kød og/eller melboller

Fremgangsmåde:
Løgene skæres i grove stykker og svitses i en stor gryde. Knoldsellerien renses og skæres i tern og svitses kort sammen med løget. Vandet hældes over og bringes i kog. Broccolien skæres i stykker og tilsættes sammen med en grøntsagsboillonterning. Det hele koges godt mørt, hvorefter det blendes med en stavblender direkte i gryden. Herefte…

Min nye lækre strikkede hue (og opskriften var gratis:)

Jeg måtte have J til at tage et billede af mig, selvom jeg er træt og har sværet makeup efter en hel weekend i perleværkstedet :)
For huen uden hoved i ser altså noget sær ud:
Men den er faktisk det mest vellykkede projekt jeg længe har lavet, jeg er helt vild med den :)
Opskrift: Hentet gratis på garn.dk lige her Garn: Tweed og Cocoon fra Rowan - dyrt men godt :) Er ikke det opskriften foreskriver, men det var det Katrine anbefalede som alternativ, da Uldstedet i København ikke forhandler Hamelton Tweed 1 & 2, som opskriften er lavet til.  Nål: 4,5 og 7 Størrelse: One size, men med min strikkefasthed er den faktisk lidt stor. Ny teknik: Nej Bemærkninger: Jeg løb tør for tweed, så brugte Cocoon i toppen i stedet. Det virker rigtig godt, da det giver lidt tyngde i spidsen. Jeg strikkede huen frem og tilbage, det var der for så vidt ikke nogen grund til. OBS! Husk ved sammensyning, at sætte syningen på huens opslag på ydersiden, så det ikke ses, når det er foldet op.

Zái jian Danmark ni hao Kina

Nej det er ikke bare en ferie... d. 4/3-2016 rykkede vi vores firkløver fra lille trygge Smørum op ved rødderne og rykkede til det uendeligt store, utroligt anderledes, vildt spændende, voldsomt komplicerede og ufatteligt støvede Kina. Mere præcis til industribyen Tianjin, syd-øst for Beijing, der indeholder så mange mennesker, at jeg bliver helt forpustet bare ved tanken. Hele 13 mio. mennesker!

Årsagen til hele balladen var et spændende jobtilbud til J, og da vi efter blot et halvt år med to fuldtidsjobs og to fuldtidsinstitutionsbørn allerede var ved at få nok at altid at have travlt og aldrig have tid til hinanden eller noget som helst, så var det en oplevelse vi simpelthen ikke havde lyst til at lade vores næser gå forbi.

Siden jeg for alvor aktivt brugte min blog er 'Hjemme hos Clemme' jo mere blevet til 'Hjemme hos hende der laver mad og vasker tøj!'. Først blev jeg gift med manden i mit liv, så fik vi Emil august '12 og efterfølgende kom Felix til juni …