Gå videre til hovedindholdet

Lyyyyngen er lillaaaa....eller næh...

...det er den jo faktisk overhovedet ikke længere, den var forlængst blomstret af, da jeg var til strikkefestival på Fanø for nogle uger siden...men sangen "Lyngen er lilla" er i hvert fald god :)

Dandylion har kastet en lilla pil efter mig! Faktisk troede jeg ikke, at jeg ville kunne finde så meget i lilla i min lejlighed - ud over garn - men der dukkede alligevel en del op, da jeg gik på jagt.

Fx yndlingskjolen her i midten. En nyerhvervelse til venstre fra Soaked i Luxury. Og til højre en underkjole-ting jeg endnu ikke har fået brugt, men den var sat voldsomt ned, og så kunne mit shopping-gen åbenbart ikke blive under huden. Jeg må se snart at få den brugt :/
De her to par sko havde jeg faktisk næsten glemt, men se se, så var det jo ikke helt dumt at tage lilla briller på og gå på opdagelse. Dem til venstre er nu blevet sat ud i gangen, så jeg kan skvatte i dem hver eneste morgen, indtil jeg en dag husker, at de står der, fordi jeg skal huske at bruge dem!
Her er min stang smarte lilla læderjakke, som jeg ikke får brugt helt så meget, som jeg burde, men trods alt havde på en enkelt gang i sidste uge. Den kostede en formue (læs: jeg var studerende på det tidspunkt) da jeg købte den for snart 4 år siden. Men helt skandaløst fandt jeg den ½ år senere til 1/5 af prisen. Men det gjorde så heldigvis, at jeg havde råd til at købe en magen til til en god venindes fødselsdag/kandidatfest. Og hun fortalte mig igen så sent som i sidste uge, hvor brand sten lækker hun føler sig, når hun har sin på. Og det er jo simpelthen for fedt :) Over jakken hænger et tørklæde, som jeg har erhvervet mig i år, og som jeg er rigtig glad for.

Her et lille lilla udvalg af mine hjemmedesignede smykker af mærket MALM - og ja, fotoet ligger ned, da jeg ikke er ret gode venner, med alt hvad der hedder fotoredigering lige nu, grrrrr!
Faktisk fik jeg for to år siden en idé om, at mit soveværelse skulle være sort, rødt, pink og lilla, så der var også et par ting at finde. En hovedpude. En opbevaringskasse. Og et par tingeltangel lysestager, som jeg får raget ned af vindueskarmen MINDST to gange om måneden, fordi mit gardin hænger fast i dem. Men de SKAL altså stå der, basta!

Hmm, så var der mine to små vaser, som jeg har fået af selv samme veninde, som jeg gav ovennævnte læderjakke - hvad er der med den farve !? Mon den prøver at overtage petroleum, som ellers er min farve, og som blandt mine veninder bare omtales som Trineblå :) Under vaserne ligger tre bøger som jeg fandt i hylden. En sød billedbog om at stresse af. Min skønne skønne billedbog med billeder fra mit dejlige gudbarn Helenas dåb. Temaet til festen var lilla og jeg har vist bogen frem i et tidligere indlæg - af det fremgår det også, at gudmor her naturligvis var klædt i...tadaaaaa...lilla på den store dag:)
Endelig ligger der nederst en god bog om kagedekoration, som jeg hiver frem, når jeg skal inspireres til noget kageværk, eller jeg bare har glemt, hvordan det nu er, man gør!

Til sidst har jeg været på rov i mine garnkurve. Det var den nemme løsning, da jeg jo vidste, at der var en del i lilla. Men jeg har alligevel snart vist alt lilla i min lejlighed frem, så det blev nødvendigt... Jeg har valgt kun at vise det nyeste i lilla frem og under det kriterie, at det er købt til et specifikt projekt. Greenland er ved at blive til en lille frakke til Helena (det projekt har jeg vist frem tidligere, da garnet egentlig skulle have været til et projekt til mig selv - men det ville det ikke høre tale om. Ja, og så ved vi jo godt hvem der fik sin vilje!). Iceland er købt ind til en hæklet bluse til Helenas storesøster Filippa. Filippas mor har fortalt mig, at Filippa er vild med den bluse jeg har hæklet til Helena (også tidligere vist), så så må Fiippa jo også hellere have en på et tidspunkt - dog i en lysere lilla. Og nu skal Filippas mor altså ikke afsløre noget for barnet, når hun ser det her ;) Endelig er Oporto købt ind til en hæklet taske efter et Wilfert-mønster. Hvis den bliver god, er den til en veninde, der lige har haft fødselsdag og som er den eneste jeg kender, der skifter håndtaske efter sin beklædning (og hun ved i øvrigt ikke at jeg har denne blog). Oftest laver jeg ting til hende i grøn, da grøn er hendes farve, men nu prøver jeg noget andet:)
Det var de lilla ord for i aften. Tak for udfordringen Sarah, det var sjovt :) Jeg tror legen snart har været meget langt rundt i blogland, men hvis Tina og Mette har lyst til at være med, kunne det da være rigtig sjovt. Din farve Tina er GUL - bare for at drille ;) Og din farve Mette er GRØN. God jagt...

Kommentarer

 1. Sikke dejlige lilla ting du har - min yndlingsfarve :-))
  Glæder mig til at høre mere om hvordan det går med overlockeren :-)

  SvarSlet
 2. Hey hov, jeg har en tilføjelse. Da jeg stod og børstede tænder her til morgen, kom jeg til at kigge mig rundt på mit lille bitte toilet med håndvask, og hele rummet er jo LILLA :D Det havde jeg helt "glemt". Det blev det jo da jeg stoppede med en kæreste for snart en del år siden. Han havde mere eller mindre boet hos mig, og da han rykkede sine ting ud tænkte jeg "så skal det k....e... også være en tøselejlighed!" - ja og så har jeg så siden gået og prøvet at tage mig sammen til at male det hvidt :D

  SvarSlet
 3. Udfordring modtaget og accepteret :-) Glæder mig til at gå på jagt med de grønne briller på !
  Hvad præcist er spillereglerne - skal det være ting og sager inden for hjemmets fire vægge?

  SvarSlet
 4. Hmm, udfordringen går vist generelt på, at det er i dit hjem - men om haven hører med der, den fortolkning vil jeg lade være op til dig selv :)

  SvarSlet
 5. Så mange flotte klær og sko du har!!
  Lilla eller lyng er en nydelig farge og jeg får mer og mer av den her hjemme.
  Ha en fin mandag videre! Hilsen Kardemomme :))

  SvarSlet
 6. Skandaløst at du ikke bruger den jakke, den er jo helt fantastisk og de lilla ørenringe med de mange små "sten"??, mums siger jeg bare.

  Sjovt at komme lidt med rundt :-)

  SvarSlet
 7. ja, lilla er en lækker farve - hvad jeg har i gult... hmm ok accepteret, men har nu svært ved at se det lige nu - kan dog se bananerne i kurven.. Jeg er IKKE god til gul jo, men Filibarnet elsker gult...
  Vi må på jagt i huset, hun er nok en god hjælp!
  Skal nok lade være at afsløre noget - kan du så ikke sende en vaskeanvisning?

  SvarSlet
 8. Strikkeheksen: Det er ferskvandsperler og de øreringe bruger jeg meget ofte - evt. i en anden farve - når jeg skal stadses lidt ud :)

  Tili: Du har selv gennemskuet hvorfor jeg valgte gul ;)

  SvarSlet
 9. Hei så fin blogg du har;) Har kost meg rundt i dine innlegg;) Takk for titten;) Hilsen Ingrid

  SvarSlet
 10. Sikke en god ide,- med disse farve-udfordringer...det må prøves en dag. Dejlige lilla ting du har....:-))

  SvarSlet
 11. ihh altså jeg elsker bloglege sikke fine ting du har fundet i lilla og noget lækkert garn :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nem broccoli/sellerisuppe med lakridsrapsolie (opskrift)

Her til aften fik jeg pludselig lyst til at prøve noget nyt til aftensmad, så jeg gik på jagt i køleskabet, og resultatet blev denne ret vellykkede suppe (hvis jeg selv skal sige det!). Den gled nu også fint ned hos både manden og den lille baryler :)


Ingredienser:
- 2 store løg
- rapsolie til stegning
- 1 knoldsellerihoved
- 1,5 L vand
- 1 broccolihoved
- 1 grøntsagsbouillonterning
- urtesalt (jeg sværger til den grønne Herbamare, det har jeg lært af min søde stedmor :)
- muskat, salt  & peber efter smag
- evt. lakridsrapsolie (eller trøffelolie som min mand er vild med, men som jeg ikke kan fordrage)
- evt. kød og/eller melboller

Fremgangsmåde:
Løgene skæres i grove stykker og svitses i en stor gryde. Knoldsellerien renses og skæres i tern og svitses kort sammen med løget. Vandet hældes over og bringes i kog. Broccolien skæres i stykker og tilsættes sammen med en grøntsagsboillonterning. Det hele koges godt mørt, hvorefter det blendes med en stavblender direkte i gryden. Herefte…

Jeg bukker mig i støvet!

Jeg elsker at synge! Jeg har ikke noget særligt sangtalent, og har bestemt ikke en solo-stemme, men jeg har siden jeg var barn haft flere perioder, hvor jeg har sunget i kor. Da jeg sidste år igen var helt dårlig for at komme til at synge - andet end over opvasken - startede jeg sammen med en kollega/ven et kor på mit arbejde. Vi er i dag omkring 25 faste kormedlemmer (med vidt forskellig erfaring i at synge), og vi synger fast hver anden tirsdag. Uanset hvor træls en dag jeg har haft, og uanset hvor træt jeg er, når jeg møder til kor, smiler jeg altid efter to timer i godt selskab og med en masse sang. For man blir' glad i knolden af at synge :)

Men nok er "mit" kor blevet ganske gode på blot 1½ år, men jeg bukker mig i støvet, når jeg hører de talentfulde unger i PS22. Hvem der bare havde en brøkdel af deres talent.

Jeg er helt vild med den her video, har set/hørt den 30-40 gange de seneste uger. Forsangeren er ufattelig talentfuld, men endnu bedre, så tjek lige glæden h…

Zái jian Danmark ni hao Kina

Nej det er ikke bare en ferie... d. 4/3-2016 rykkede vi vores firkløver fra lille trygge Smørum op ved rødderne og rykkede til det uendeligt store, utroligt anderledes, vildt spændende, voldsomt komplicerede og ufatteligt støvede Kina. Mere præcis til industribyen Tianjin, syd-øst for Beijing, der indeholder så mange mennesker, at jeg bliver helt forpustet bare ved tanken. Hele 13 mio. mennesker!

Årsagen til hele balladen var et spændende jobtilbud til J, og da vi efter blot et halvt år med to fuldtidsjobs og to fuldtidsinstitutionsbørn allerede var ved at få nok at altid at have travlt og aldrig have tid til hinanden eller noget som helst, så var det en oplevelse vi simpelthen ikke havde lyst til at lade vores næser gå forbi.

Siden jeg for alvor aktivt brugte min blog er 'Hjemme hos Clemme' jo mere blevet til 'Hjemme hos hende der laver mad og vasker tøj!'. Først blev jeg gift med manden i mit liv, så fik vi Emil august '12 og efterfølgende kom Felix til juni …