Gå videre til hovedindholdet

En dejlig gentagelse

Endnu en julegave er smuttet af pindene. Det er ikke ofte jeg strikker samme model to gange, men den her lille bluse har været en kæmpe succes hos Filibarnet, så nu skal min lækre Villum altså også ha' en :) Ja, og så er den super simpel at lave!

Opskrift: Bluse strikket oppe fra af Britta Wilfert (jeg har forlagt den oprindelige opskrift, så brugte mønsteret fra den kjole jeg for nylig strikkede til gudbarnet)

Garn: Vidal Alpaca fra Hjertegarn INTET MINDRE END EN FANTASTISK TYK ALPAKA købt hos Bette Design - som pt. er den eneste forhandler i Kbh, hvor jeg har haft held med at finde den tykkelse alpaka.

Pind: Strømpe- og rundpind 4,5

Størrelse: 1 år - men kan efter sigende bruges fra ½-ca. 3 år :)

Ny teknik: nej

Bemærkninger: Fantastisk simpel opskrift, der giver et skønt resultat, der kan varieres i uendelighed. Igen er der dog et eller andet bøvl i opskriften mht ærmerne, men da jeg har strikket modellen før, tog jeg den på rutinen :)

Kommentarer

  1. Den er da intet mindre end fantastisk, så enkel (i udtrykket altså) jeg forsøger ikke at vurdere sværhedsgraden, de har jeg desværre ikke kompetencerne til :)

    SvarSlet
  2. Den blev bare så fin, Trine. Ku være jeg skulle ind og ha noget af den alpakke til et kommende mosterprojekt :-)

    SvarSlet
  3. Den er da skøn, kender godt det alpaca - er vist endda superwashbehandlet. god dag--!

    SvarSlet
  4. knæhøjkarse: Jeg har også bare lyst til at strikke mange flere, i aaaaalle mulige farvekombinationer, den er simpelthen så let at strikke :)
    Mette: Ja det er da det du skal :) Tina har (næsten) lavet den i rosa/råhvid, den er også super sød :)
    Lavendel: Jeps, det er superwash - det er jo et kæmpe hit hos småbørnsforældre, når skidtet kan gå i maskinen :)

    SvarSlet
  5. Den er rigtig sød. Kan man finde opskriften et sted, tror du?

    SvarSlet
  6. Christina: Ja det kan man faktisk, jeg kan se at Britta har fået gang i sin netshop:
    http://www.wilferts.dk/shop/index.php?act=viewProd&productId=4
    Mine striber er 6 pinde brede, jeg mener kun at hun strikker 4 pinde pr. stribe :)

    SvarSlet
  7. Hej Clemme.

    Hvor kan jeg godt li´ din stil med hjemmelavede julegaver :o) Og hvor er trøjen skøn, det kan godt være du synes den er simpel, men den er knagene også super fin :o)
    Mon en strikkeamatør som mig kan finde ud af at strikke sådan en bluse ??? Det vildeste jeg har strikket er filtede futter, lige ud af landevejen :o/

    SvarSlet
  8. Glaphuset: De eneste strikkefærdigheder denne model kræver er retmasker og udtagninger - ved at tage lænken mellem to masker op og strikke den drejet ret. Men altså med dine hækletalenter, så kan jeg overhovedet ikke forestille mig, at det skulle være et problem for dig :)

    SvarSlet
  9. Skøn børnesweater! Netop til børn er det enkle tit også det bedste, og den ser ud til at sidde ualmindelig godt på barnet :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Weekenden der gik i kage!

Ja altså rigtig kage :) Til min lækre nevø, der blev døbt i går: Det er chocolatemudcake, med appelsin-passionsmousse med italiensk marengssmørcreme, sugarpasteovertræk og hjemmefiflede sugarpastefigurer. Den blev mums, så det var alle anstrengelserne værd :)

Håber ikke han bliver bange...

Jeg har endelig fået monteret ham her til min (stadig ufødte - sagde hun noget utålmodigt!) nevø. Her er han nymonteret og uvasket, lidt spids i hovedet og med lånehalstørklæde: Og her er han så vasket og sød og rund og blød og meget slasket. Men hvis han nu får et rødt halstørklæde, mon så ikke han bliver lidt mere rank i nakken :) Jeg har faktisk allerede knyttet mig til ham, så må vist hellere snart få ham afleveret til de kommende forældre, så separationen ikke bliver for hård for mig, hehe. Jeg håber dog ikke nevøen bliver bange for bamse, for han er faktisk 2-3 gange større end en baby! Meeeen, mon ikke der snarere bliver tale om en bedstebamse :) Opskrift: Bamse fra Britta WilfertGarn: Et eller andet dyrt og lækkert fra Wilferts - har pt. fjumset mærket væk! Pind: 7 Størrelse: Han findes kun i stor :) Ny teknik: Tja, hvis det tæller at skulle "brodere" øjne, næse og mund! Bemærkninger: Super at han kan tåle at ryge i maskinen, når han forventeligt kommer til at funger

For mange valgmuligheder!

Den beslutning er jeg slet slet ikke i stand til at træffe endnu :)