Gå videre til hovedindholdet

Her går retro-grænsen altså !

Ja den udtalelse har jeg altså skulle tage mod til mig for at skrive her i blogland ;) Her er så mange fantastisk kvinder, der bare kan det dér med det moderne retro-look, og langt hen ad vejen vil jeg også gerne være med. Men kun hér til og så ikke længere :)
Jeg er så heldig at have arvet den gyngestol, der ALTID har stået i min mormors soveværelse - jeg husker ikke, at den ikke har været der - jeg husker i øvrigt heller ikke, at min mormor nogensinde delte soveværelse med min morfar. Lidt sær tanke og så alligevel et koncept der måske er værd at overveje!
Men tjek lige den hynde her, den er simpelthen en tand for retro for mig.

Oprindeligt var selve gyngestolen faktisk matchende orange, men den farve overlevede ikke ret længe i min lejlighed. Ikke at der er noget galt med orange, men med en gammel lejlighed, der i forvejen er et miks af gammelt og nyt - men som især er præget af genbrugsmøbler og træfarve - skulle der altså lige lidt hvid maling til :)
Så i dag står gyngestolen sådan her:

Ja den er måske lidt kedelig sådan, men så længe jeg bor hvor og som jeg gør lige nu, kommer den ikke til at se ret anderledes ud. Jeg har dog ikke nænnet at skifte den storblomstrede hynde helt ud, så den er kun dækket til med et stykke løst stof - tænk nu hvis jeg en dag kommer til at bo i et farveløst hjem og min retro-grænse flytter sig :) For det er bestemt ikke fordi jeg ikke holder af gamle ting og gamle mønstre. Min sofa her er nok det bedste bevis på det:

Hmm, måske er den slet ikke retro, måske er den bare grim! Jeg ved det ikke, hvem bestemmer egentlig det !? Nå, men uanset hvad, god det er den altså :)

Jeg fik den af en kammerat for over 12 år siden, da jeg stadig boede på kollegie. Han havde haft den i 5 år, inden da havde den stået i hans onkels sommerhus i 26 år og inden da, er der ingen der kan huske hvor den kom fra! Den trænger seriøst til at blive kørt væk og brændt, men den er bare så fantastisk, fordi der kan sidde op til flere strikketanter og børn i den på én gang - og så er det jo heller ikke så vigtigt, om der lige bliver savlet eller spild lidt i den, det kan jo for pokker tørres af igen :) Faktisk var det lige før, at en af mine strikketøser nedlagde forbud, da jeg for nylig luftede tanken om at købe mig en helt ny sofa - jamen okay så, så får den lov at leve en sæson mere!

Bemærk i øvrigt strikkekurvene. Den lyse har været min mormors og den mørke min mors. De er to af mine kæreste ejendele :) På væggen hænger rammer fra mine oldeforældres og min farfars hjem og i dem, har der de sidste mange år været billeder af gobelinerne - lidt sært, men de passede lige i størrelsen!

Kommentarer

 1. Uha, det var godt den GRIMME hynde fik sparket! Jeg er fuldstændig enig med dig. Og hvor er du heldig sådan at eje en lækker gyngestol :o)

  Den lyse kurv du har er magen til én, jeg engang har haft. Den er også fra min mormors tid og har været brugt til alt muligt, indtil den var slidt helt op af mine skønne piger, der brugte den som dukkeseng.

  Knus

  SvarSlet
 2. Det er en flot gammel gyngestol, men synes også det er godt, det gamle betræk blev dækket:-) To smukke gamle kurve du har arvet.

  SvarSlet
 3. Betrækket var også røget ud hjemme hos mig. Hvid og blå klinger ligesom bedre hos mig.

  SvarSlet
 4. Hej Clemme.

  Tænk det forekommer mig at min farmor og farfar havde hynder i samme "retro stof" til deres gyngesofaer i haven ;o) Er pjattet med gyngesofaer, meeeeen lidt for meget retro der :o) Sjovt, at se stoffet på hynden til din fine gyngestol, du har arvet :o) Skøn måde du har givet den nyt liv på :o)

  SvarSlet
 5. Hej Clemme!

  Nej den hynde havde heller ikke overlevet her ved mig. Godt nok er jeg dekoratør og laver meget med "retro" - stof. Det er sjovt at lave, men ikke meget af det kommer med hjem ;-)
  Jeg har en kurv magen til den ene af de kurve du har. Den kommer frem med tingel tangel i hver jul :o)

  SvarSlet
 6. At noget kan defineres som retro betyder vel ikke at man skal beholde det, hvis man synes det er grimt, den hynde var også endt i et hjørne hos mig og orange farver kommer nok aldrig større mængder i mit hjem. Farver og mønstre er noget mærkeligt noget. Vi havde lidt for sjov malet vores badeværelse turkis da vi flyttede ind og nogle af vores venner var overbeviste om at vi havde overtaget det med den farve. det gjorde det ikke bedre at saniteten var grøn. Ved renoveringen var vi helt enige om hvidt, med en enkelt blå væg.

  SvarSlet
 7. Lad sofaen leve! JEG ÆÆLSKER DEN SOFA!!! Den er den bedste til at grave sig ned i og hygge. God til strik og sushi og medical night. Du mener det jo ikke rigtigt for alvor vel?

  SvarSlet
 8. Jeg er bestemt heller ikke god til retro. Jeg er faktisk lidt af en kylling, og holder mig primært til småting i denne noget særprægede stil. (Man skal jo helst virke som om man følger bare lidt med) Min mand ville desuden flytte hjemmefra, hvis jeg havde opstillet omtalte gyngestol på matriklen. Så hjemme hos mig havde betrækket heller ikke overlevet. Men stolen er rigtig fed :-)

  SvarSlet
 9. Hvor er det rart, at så mange er enige med mig i, at den dumme hynde er GRIM :)

  Helle - det lyder som en tilsvarende maler-hjerne-blødning jeg fik den gang jeg malede mit (heldigvis meget lille) toilet lilla. Har siden ikke tænkt på andet end, at det skal være hvidt igen - på et tidspunkt!

  Anonym: BENEDICTE DIN SNIGER, DU KAN IKKE EN SKID LEGE ANONYM MED DEN UDTALELSE :D Sofaen får et halvt år mere - max! Og det er udelukkende for din skyld ;)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nem broccoli/sellerisuppe med lakridsrapsolie (opskrift)

Her til aften fik jeg pludselig lyst til at prøve noget nyt til aftensmad, så jeg gik på jagt i køleskabet, og resultatet blev denne ret vellykkede suppe (hvis jeg selv skal sige det!). Den gled nu også fint ned hos både manden og den lille baryler :)


Ingredienser:
- 2 store løg
- rapsolie til stegning
- 1 knoldsellerihoved
- 1,5 L vand
- 1 broccolihoved
- 1 grøntsagsbouillonterning
- urtesalt (jeg sværger til den grønne Herbamare, det har jeg lært af min søde stedmor :)
- muskat, salt  & peber efter smag
- evt. lakridsrapsolie (eller trøffelolie som min mand er vild med, men som jeg ikke kan fordrage)
- evt. kød og/eller melboller

Fremgangsmåde:
Løgene skæres i grove stykker og svitses i en stor gryde. Knoldsellerien renses og skæres i tern og svitses kort sammen med løget. Vandet hældes over og bringes i kog. Broccolien skæres i stykker og tilsættes sammen med en grøntsagsboillonterning. Det hele koges godt mørt, hvorefter det blendes med en stavblender direkte i gryden. Herefte…

Zái jian Danmark ni hao Kina

Nej det er ikke bare en ferie... d. 4/3-2016 rykkede vi vores firkløver fra lille trygge Smørum op ved rødderne og rykkede til det uendeligt store, utroligt anderledes, vildt spændende, voldsomt komplicerede og ufatteligt støvede Kina. Mere præcis til industribyen Tianjin, syd-øst for Beijing, der indeholder så mange mennesker, at jeg bliver helt forpustet bare ved tanken. Hele 13 mio. mennesker!

Årsagen til hele balladen var et spændende jobtilbud til J, og da vi efter blot et halvt år med to fuldtidsjobs og to fuldtidsinstitutionsbørn allerede var ved at få nok at altid at have travlt og aldrig have tid til hinanden eller noget som helst, så var det en oplevelse vi simpelthen ikke havde lyst til at lade vores næser gå forbi.

Siden jeg for alvor aktivt brugte min blog er 'Hjemme hos Clemme' jo mere blevet til 'Hjemme hos hende der laver mad og vasker tøj!'. Først blev jeg gift med manden i mit liv, så fik vi Emil august '12 og efterfølgende kom Felix til juni …

Min nye lækre strikkede hue (og opskriften var gratis:)

Jeg måtte have J til at tage et billede af mig, selvom jeg er træt og har sværet makeup efter en hel weekend i perleværkstedet :)
For huen uden hoved i ser altså noget sær ud:
Men den er faktisk det mest vellykkede projekt jeg længe har lavet, jeg er helt vild med den :)
Opskrift: Hentet gratis på garn.dk lige her Garn: Tweed og Cocoon fra Rowan - dyrt men godt :) Er ikke det opskriften foreskriver, men det var det Katrine anbefalede som alternativ, da Uldstedet i København ikke forhandler Hamelton Tweed 1 & 2, som opskriften er lavet til.  Nål: 4,5 og 7 Størrelse: One size, men med min strikkefasthed er den faktisk lidt stor. Ny teknik: Nej Bemærkninger: Jeg løb tør for tweed, så brugte Cocoon i toppen i stedet. Det virker rigtig godt, da det giver lidt tyngde i spidsen. Jeg strikkede huen frem og tilbage, det var der for så vidt ikke nogen grund til. OBS! Husk ved sammensyning, at sætte syningen på huens opslag på ydersiden, så det ikke ses, når det er foldet op.