Gå videre til hovedindholdet

Her går retro-grænsen altså !

Ja den udtalelse har jeg altså skulle tage mod til mig for at skrive her i blogland ;) Her er så mange fantastisk kvinder, der bare kan det dér med det moderne retro-look, og langt hen ad vejen vil jeg også gerne være med. Men kun hér til og så ikke længere :)
Jeg er så heldig at have arvet den gyngestol, der ALTID har stået i min mormors soveværelse - jeg husker ikke, at den ikke har været der - jeg husker i øvrigt heller ikke, at min mormor nogensinde delte soveværelse med min morfar. Lidt sær tanke og så alligevel et koncept der måske er værd at overveje!
Men tjek lige den hynde her, den er simpelthen en tand for retro for mig.

Oprindeligt var selve gyngestolen faktisk matchende orange, men den farve overlevede ikke ret længe i min lejlighed. Ikke at der er noget galt med orange, men med en gammel lejlighed, der i forvejen er et miks af gammelt og nyt - men som især er præget af genbrugsmøbler og træfarve - skulle der altså lige lidt hvid maling til :)
Så i dag står gyngestolen sådan her:

Ja den er måske lidt kedelig sådan, men så længe jeg bor hvor og som jeg gør lige nu, kommer den ikke til at se ret anderledes ud. Jeg har dog ikke nænnet at skifte den storblomstrede hynde helt ud, så den er kun dækket til med et stykke løst stof - tænk nu hvis jeg en dag kommer til at bo i et farveløst hjem og min retro-grænse flytter sig :) For det er bestemt ikke fordi jeg ikke holder af gamle ting og gamle mønstre. Min sofa her er nok det bedste bevis på det:

Hmm, måske er den slet ikke retro, måske er den bare grim! Jeg ved det ikke, hvem bestemmer egentlig det !? Nå, men uanset hvad, god det er den altså :)

Jeg fik den af en kammerat for over 12 år siden, da jeg stadig boede på kollegie. Han havde haft den i 5 år, inden da havde den stået i hans onkels sommerhus i 26 år og inden da, er der ingen der kan huske hvor den kom fra! Den trænger seriøst til at blive kørt væk og brændt, men den er bare så fantastisk, fordi der kan sidde op til flere strikketanter og børn i den på én gang - og så er det jo heller ikke så vigtigt, om der lige bliver savlet eller spild lidt i den, det kan jo for pokker tørres af igen :) Faktisk var det lige før, at en af mine strikketøser nedlagde forbud, da jeg for nylig luftede tanken om at købe mig en helt ny sofa - jamen okay så, så får den lov at leve en sæson mere!

Bemærk i øvrigt strikkekurvene. Den lyse har været min mormors og den mørke min mors. De er to af mine kæreste ejendele :) På væggen hænger rammer fra mine oldeforældres og min farfars hjem og i dem, har der de sidste mange år været billeder af gobelinerne - lidt sært, men de passede lige i størrelsen!

Kommentarer

 1. Uha, det var godt den GRIMME hynde fik sparket! Jeg er fuldstændig enig med dig. Og hvor er du heldig sådan at eje en lækker gyngestol :o)

  Den lyse kurv du har er magen til én, jeg engang har haft. Den er også fra min mormors tid og har været brugt til alt muligt, indtil den var slidt helt op af mine skønne piger, der brugte den som dukkeseng.

  Knus

  SvarSlet
 2. Det er en flot gammel gyngestol, men synes også det er godt, det gamle betræk blev dækket:-) To smukke gamle kurve du har arvet.

  SvarSlet
 3. Betrækket var også røget ud hjemme hos mig. Hvid og blå klinger ligesom bedre hos mig.

  SvarSlet
 4. Hej Clemme.

  Tænk det forekommer mig at min farmor og farfar havde hynder i samme "retro stof" til deres gyngesofaer i haven ;o) Er pjattet med gyngesofaer, meeeeen lidt for meget retro der :o) Sjovt, at se stoffet på hynden til din fine gyngestol, du har arvet :o) Skøn måde du har givet den nyt liv på :o)

  SvarSlet
 5. Hej Clemme!

  Nej den hynde havde heller ikke overlevet her ved mig. Godt nok er jeg dekoratør og laver meget med "retro" - stof. Det er sjovt at lave, men ikke meget af det kommer med hjem ;-)
  Jeg har en kurv magen til den ene af de kurve du har. Den kommer frem med tingel tangel i hver jul :o)

  SvarSlet
 6. At noget kan defineres som retro betyder vel ikke at man skal beholde det, hvis man synes det er grimt, den hynde var også endt i et hjørne hos mig og orange farver kommer nok aldrig større mængder i mit hjem. Farver og mønstre er noget mærkeligt noget. Vi havde lidt for sjov malet vores badeværelse turkis da vi flyttede ind og nogle af vores venner var overbeviste om at vi havde overtaget det med den farve. det gjorde det ikke bedre at saniteten var grøn. Ved renoveringen var vi helt enige om hvidt, med en enkelt blå væg.

  SvarSlet
 7. Lad sofaen leve! JEG ÆÆLSKER DEN SOFA!!! Den er den bedste til at grave sig ned i og hygge. God til strik og sushi og medical night. Du mener det jo ikke rigtigt for alvor vel?

  SvarSlet
 8. Jeg er bestemt heller ikke god til retro. Jeg er faktisk lidt af en kylling, og holder mig primært til småting i denne noget særprægede stil. (Man skal jo helst virke som om man følger bare lidt med) Min mand ville desuden flytte hjemmefra, hvis jeg havde opstillet omtalte gyngestol på matriklen. Så hjemme hos mig havde betrækket heller ikke overlevet. Men stolen er rigtig fed :-)

  SvarSlet
 9. Hvor er det rart, at så mange er enige med mig i, at den dumme hynde er GRIM :)

  Helle - det lyder som en tilsvarende maler-hjerne-blødning jeg fik den gang jeg malede mit (heldigvis meget lille) toilet lilla. Har siden ikke tænkt på andet end, at det skal være hvidt igen - på et tidspunkt!

  Anonym: BENEDICTE DIN SNIGER, DU KAN IKKE EN SKID LEGE ANONYM MED DEN UDTALELSE :D Sofaen får et halvt år mere - max! Og det er udelukkende for din skyld ;)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Weekenden der gik i kage!

Ja altså rigtig kage :) Til min lækre nevø, der blev døbt i går: Det er chocolatemudcake, med appelsin-passionsmousse med italiensk marengssmørcreme, sugarpasteovertræk og hjemmefiflede sugarpastefigurer. Den blev mums, så det var alle anstrengelserne værd :)

Status på mit Christel Seyfert sjal :)

På fem dage mellem jul og nytår nåede jeg faktisk hele 43 cm på mit sjal (minus den nederste blomst, som jeg jo strikkede i sommer). Det er jeg faktisk helt tilfreds med, og jeg er HELT VILD med farverne :) Men som I kan se på midten, har jeg haft lidt problemer med, at jeg strammer tråden på bagsiden lidt for meget. Det er gået op for mig, at det sker, når jeg bør skifte til en længere rundpind, hvilket også er årsagen til, at jeg ikke er kommet videre. Men nu har "min Pia" skaffet mig en rundpind på 100 cm, så nu er der faktisk ingen undskyldning for ikke at komme videre.... ....så det må jeg hellere komme snart, pt. har jeg bare liiiige gang i et par småprojekter, som jeg gerne vil have færdige :)

Tilbage som aktiv blogger :)

Sådan en blog her gør én (læs: MIG) voldsomt opmærksom på, at tiden til tider bare racer afsted, uden at jeg så meget som når at få sat en fod ned. Og jo længere tid bloggen ligger stille, jo sværere er det at få gang i den igen - det problem tror jeg mange bloggere kender til. Men nu må det være slut, og jeg melder mig hermed tilbage under blogger-fanen :) Jeg har faktisk ikke været helt væk, for jeg har fulgt med hos jer andre, og til tider er det da også blevet til en kommentar. Nu håber jeg bare, at der stadig er nogen der læser med her hos mig. Jeg kan sagtens forstå, hvis nogen er blevet trætte af vente på et pip, så derfor er jeg også så meget mere taknemmelig for, at jeg på forunderligvis har fået flere læsere, mens jeg har ligget brak. Tak for det :) For brak var vel egentlig nærmest det der skete i januar og februar. J og jeg har nemlig endelig meldt os ind i de voksnes rækker, og venter vores første barn til august. Og nu tør jeg endelig råbe ud til verden, at jeg skal