Gå videre til hovedindholdet

Et lille hæklet projekt

Det er snart ved at være et stykke tid siden, jeg købte mønsteret til denne lille jakke. Men jeg havde jo så travlt med alle nevø-projekterne, så det blev bare kylet over i rodebunken til en anden god gang. I sidste uge løb jeg imidlertid tør for strikkeprojekter (altså som jeg gad lave!) og havde faktisk også lyst til at lave noget andet end at strikke. Derfor gik jeg i gang med den her, og havde en forventning om, at det kunne være et ved-siden-af projekt de næste uger. Jeg havde på ingen måde forestillet mig, at den var færdig på to aftener. Men jeg blev åbenbart grebet af det - det kan jo ske!
Resultatet er faktisk blevet ganske godt synes jeg, og mon ikke jeg kender en lille dame, den kan passe :)
Jeg faldt for disse knapper hos City Sycenter

Opskrift: Hæklet jakke fra Coats HP
Størrelse: 2 år
Hæklenål: 4
Garn: Iceland fra Løve Garn købt hos Jorun
Ny teknik: Ja, jeg havde ikke prøvet at hækle sammenhæklede stangmasker før, men det var helt lige til og rigtig godt beskrevet i opskriften.
Ændring: Opskriften havde hæklede knapper, hvilke jeg egentlig synes er rigtig søde. Men jeg kan bedre li' at bryde farven med en ikke-helt-lilla-knap. Så jeg satte også en mere på end opskriften foreskrev :)
Bemærkninger: Et let og overskueligt projekt. Det fremgår ikke af opskriften af, at vendemaskerne tæller med som den første maske i rækken, så jeg måtte trævle op et par gange.

Kommentarer

  1. Det er en rigtig sød lille sag og det dejlige ved hækling er at det går hurtigt!
    Knapperne er et rigtigt scoop :-)

    Smart at man nu kan lave (billed)bøger med de store begivenheder - det foto er jo også en rigtig forsidebasker ;-)

    SvarSlet
  2. Godt gået, Trine, den trøje er da for lækker :-) Og knapperne er jeg helt vild med - er de stofbetrukne eller er blomster trykt på?
    Kender godt det der med at man trænger til en strikkepause, men stadig gerne vil have noget i hænderne, og så kommer hækling jo som sendt fra himlen. Men hvordan er det lykkedes dig at snige uden om stangmasker indtil nu?

    SvarSlet
  3. Ja knapperne er med stof, og det var de sidste tre de havde i den størrelse, så jeg var heldig :) - det er lidt svært at se på billedet, men der er også en fin lille snoet sølvkant på dem :)

    Jeg er ekspert i stangmasker ;) Det var de sammen sammenhæklede stangmasker jeg ikke havde lavet før, men det var piece of cake da jeg først kom i gang, skulle bare lige knække koden :)

    SvarSlet
  4. Hvor er den skøn! og hvor lækkert at læse Helena's navn som etiket - så tror jeg nemlig også jeg kender damen!
    Vildt sød - 2 aftener????? Du er for vild..

    SvarSlet
  5. Hej Clemme - jeg har lokket min svigermor til at hækle denne her trøje/vest.. men der er noget der driller i starten af opskriften.. jeg ville spørge dig om jeg evt. kunne ringe til dig og høre dig ud om teknikken, så du evt. kunne hjælpe os igang.. den er jo skide sød den vest.. kan du evt. ikke sende mig en sms på 20953380 - så vil jeg lige ringe dig op.. Vh Christina

    SvarSlet
  6. Jeg har også lige lavet denne trøje, men til en bebs, bare for at prøve. Det tog overraskende kort tid.
    Nu skal jeg bare lave en til min datter. Det er forresten en rigtig hyggelig blog du har.

    SvarSlet
  7. Hvor er den bare fin. og sikke fine knapper.

    SvarSlet
  8. Es una chaqueta muy bonita¡¡¡ y el color me encanta.
    Un saludo

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Weekenden der gik i kage!

Ja altså rigtig kage :) Til min lækre nevø, der blev døbt i går: Det er chocolatemudcake, med appelsin-passionsmousse med italiensk marengssmørcreme, sugarpasteovertræk og hjemmefiflede sugarpastefigurer. Den blev mums, så det var alle anstrengelserne værd :)

Håber ikke han bliver bange...

Jeg har endelig fået monteret ham her til min (stadig ufødte - sagde hun noget utålmodigt!) nevø. Her er han nymonteret og uvasket, lidt spids i hovedet og med lånehalstørklæde: Og her er han så vasket og sød og rund og blød og meget slasket. Men hvis han nu får et rødt halstørklæde, mon så ikke han bliver lidt mere rank i nakken :) Jeg har faktisk allerede knyttet mig til ham, så må vist hellere snart få ham afleveret til de kommende forældre, så separationen ikke bliver for hård for mig, hehe. Jeg håber dog ikke nevøen bliver bange for bamse, for han er faktisk 2-3 gange større end en baby! Meeeen, mon ikke der snarere bliver tale om en bedstebamse :) Opskrift: Bamse fra Britta WilfertGarn: Et eller andet dyrt og lækkert fra Wilferts - har pt. fjumset mærket væk! Pind: 7 Størrelse: Han findes kun i stor :) Ny teknik: Tja, hvis det tæller at skulle "brodere" øjne, næse og mund! Bemærkninger: Super at han kan tåle at ryge i maskinen, når han forventeligt kommer til at funger

Give away hos Fruens Syslerier

Se lige en lækker taske man kan vinde ved at kigge forbi Fruens Syslerier :)