Gå videre til hovedindholdet

Hvor sejt er det lige :)

Jeg har fået den her af Søhesten OG Tulle's klædeskab [tilføjelse d. 28. januar: OG fra Kamillas verden, hvor er det vildt, tusind tak Kamilla] :

Søhesten skrev: Hjemme hos Clemme. Fordi hun har den hyggeligste, mest sympatiske blog og altid skriver de sødeste kommentarer på Søhesten. Tusind tak Trine, hvor er du sød. Din blog er jo faktisk en af mine favoritter, så jeg er meget stolt af, at du også gider følge med hos mig :)

Tulle's klædeskab skrev: Den anden skal Clemme have, fordi du er som du er. Tusind tak Camilla. Der er da faktisk ikke noget federe, end at få en award, for at være lige præcis den man er :) Jeg holder meget af, at følge med i de ting du laver, og jeg er imponeret, over alt det du når :)

Jeg har allerede opfyldt de to første af awardens krav. 1. Jeg har vist den frem her på min blog, og 2. jeg har linket til Trines blog - tjek den lige, den er fin - OG til Camillas blog - tjek også lige den, hun laver de fineste ting :)

Jeg skal skrive syv ting om mig selv, hmm, bum bum:

1) Jeg er det jeg vil kalde all round-dansker! Jeg er født i Århus. Boede som barn i Roskilde, Svogerslev, Vejen, Esbjerg og Svogerslev igen. Da jeg flyttede hjemmefra, flyttede jeg til Amager. Har siden boet på Nørrebro, i Vanløse, i Karlslunde og bor nu på Frederiksberg, hvor jeg har 12-15 min. på cykel til mit arbejde - alt efter antallet af røde lys!

2) Jeg er opvokset med håndarbejde. Både min mor og min mormor havde hænderne skruet helt rigtigt på, så jeg er gennem min barndom blevet præsenteret for mange typer håndarbejde. Dog har jeg aldrig lært at kniple, og jeg drømmer om en gang af få gjort noget mere ved mine tegnekundskaber (eller mangel på samme) og at blive rigtig dygtig til at dreje ler. Og få en stor gulvvæv, og puste glas, og lære at lodde og og og og....

3) På mange områder er jeg ret tålmodig, på andre kan jeg være totalt hys og utålmodig - især når det drejer sig om it og andet teknologi. Jeg truer jævnligt med at kyle computere og især kopimaskiner/printere ud af vinduer, det skal k... e... bare virke det lort! (fornemmer man en vis frustration :)

4) Jeg mistede min mor til kræft da jeg var 20, efter hun første gang blev syg, to uger før jeg skulle konfirmeres. Det er en forbandet lortesygdom, som min familie i øjeblikket igen har alt alt alt for tæt inde på livet.

5) Jeg elsker at lave mad. Jeg har flere hylde-meter med kogebøger og ynder at købe bøger med hjem fra de lande jeg rejser i. Men den der har lært mig mest om at lave mad - og som i min verden sparker røv til alle restauranter jeg nogensinde har været på - er min stedmor gennem snart 12 år. Hun har lært mig, at opskrifter er gode til inspiration, men at man først bliver rigtig god til at lave mad, når man kan få ting til at smage godt ved liiiiige at tilføje lidt af dét, et nip af dét, en skvat af dét og måske liiiiige en aaaanelse af dét :)

6) Jeg elsker min familie over alt på jorden og glæder mig over, at den sidste år blev udvidet med to medlemmer, hvor den ellers bare er skrumpet ind, siden jeg var barn. Men at min familie er så lille gør bare, at mine venner er endnu vigtigere for mig. Jeg har en gang læst et sted, at venner er den familie man selv vælger, og de der familie-venner er jeg så priviligeret at have nogle stykker af i mit liv :)

7) Jeg er udstyrs-junkie. Derfor indeholder min forholdsvis lille lejlighed forholdsvis meget køkkenudstyr, kogebøger, bagebøger, strikke-, hækle- og sybøger, strikkeudstyr, syudstyr, kagedekorationsudstyr og især smykkeudstyr. Ja og så har jeg ikke nævnt garnet, for det er jo en livsnødvendighed :)

Det var syv ting af meget blandet karakter. Nu skal jeg egentlig give awarden videre til 7 andre bloggere, men jeg kan se, at rigtig mange i blogland allerede har modtaget den, så jeg vil lade den stoppe her - jeg ville i øvrigt heller ikke kunne begrænse mig til at give den til syv, alle de blogs jeg regelmæssigt følger med i, har fortjent den på den ene eller anden måde :)

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Nem broccoli/sellerisuppe med lakridsrapsolie (opskrift)

Her til aften fik jeg pludselig lyst til at prøve noget nyt til aftensmad, så jeg gik på jagt i køleskabet, og resultatet blev denne ret vellykkede suppe (hvis jeg selv skal sige det!). Den gled nu også fint ned hos både manden og den lille baryler :)


Ingredienser:
- 2 store løg
- rapsolie til stegning
- 1 knoldsellerihoved
- 1,5 L vand
- 1 broccolihoved
- 1 grøntsagsbouillonterning
- urtesalt (jeg sværger til den grønne Herbamare, det har jeg lært af min søde stedmor :)
- muskat, salt  & peber efter smag
- evt. lakridsrapsolie (eller trøffelolie som min mand er vild med, men som jeg ikke kan fordrage)
- evt. kød og/eller melboller

Fremgangsmåde:
Løgene skæres i grove stykker og svitses i en stor gryde. Knoldsellerien renses og skæres i tern og svitses kort sammen med løget. Vandet hældes over og bringes i kog. Broccolien skæres i stykker og tilsættes sammen med en grøntsagsboillonterning. Det hele koges godt mørt, hvorefter det blendes med en stavblender direkte i gryden. Herefte…

Zái jian Danmark ni hao Kina

Nej det er ikke bare en ferie... d. 4/3-2016 rykkede vi vores firkløver fra lille trygge Smørum op ved rødderne og rykkede til det uendeligt store, utroligt anderledes, vildt spændende, voldsomt komplicerede og ufatteligt støvede Kina. Mere præcis til industribyen Tianjin, syd-øst for Beijing, der indeholder så mange mennesker, at jeg bliver helt forpustet bare ved tanken. Hele 13 mio. mennesker!

Årsagen til hele balladen var et spændende jobtilbud til J, og da vi efter blot et halvt år med to fuldtidsjobs og to fuldtidsinstitutionsbørn allerede var ved at få nok at altid at have travlt og aldrig have tid til hinanden eller noget som helst, så var det en oplevelse vi simpelthen ikke havde lyst til at lade vores næser gå forbi.

Siden jeg for alvor aktivt brugte min blog er 'Hjemme hos Clemme' jo mere blevet til 'Hjemme hos hende der laver mad og vasker tøj!'. Først blev jeg gift med manden i mit liv, så fik vi Emil august '12 og efterfølgende kom Felix til juni …

Min nye lækre strikkede hue (og opskriften var gratis:)

Jeg måtte have J til at tage et billede af mig, selvom jeg er træt og har sværet makeup efter en hel weekend i perleværkstedet :)
For huen uden hoved i ser altså noget sær ud:
Men den er faktisk det mest vellykkede projekt jeg længe har lavet, jeg er helt vild med den :)
Opskrift: Hentet gratis på garn.dk lige her Garn: Tweed og Cocoon fra Rowan - dyrt men godt :) Er ikke det opskriften foreskriver, men det var det Katrine anbefalede som alternativ, da Uldstedet i København ikke forhandler Hamelton Tweed 1 & 2, som opskriften er lavet til.  Nål: 4,5 og 7 Størrelse: One size, men med min strikkefasthed er den faktisk lidt stor. Ny teknik: Nej Bemærkninger: Jeg løb tør for tweed, så brugte Cocoon i toppen i stedet. Det virker rigtig godt, da det giver lidt tyngde i spidsen. Jeg strikkede huen frem og tilbage, det var der for så vidt ikke nogen grund til. OBS! Husk ved sammensyning, at sætte syningen på huens opslag på ydersiden, så det ikke ses, når det er foldet op.