Gå videre til hovedindholdet

Kokos i overflod!

Når man nu pludselig ligger inde med ikke mindre end 3 kg kokos (!?), så er det jo oplagt at bage til både egne og kærestens kolleger. Så det har jeg altså gjort her til aften :)


Jeg var ikke helt tilfreds med de opskifter jeg kunne finde, så jeg har digtet lidt selv.
Clemmes kokosmuffins med blåbær eller mørk chokolade (ca. 45 stk.):
5 æg og 5 dl sukker piskes luftigt. Tilsæt 300 g smeltet smør eller margarine, 2 dl mel, 3 spsk vanillesukker og 10 dl kokos.

Fordel muffinformene på to plader. I bunden af formene på den ene plade fordeles hvad der svarer til en pose frosne blåbær. Sæt derefter en klat dej i hver.
I den resterende dej røres 200 g mørk chokolade i stykker (jeg gav bare chokoladepladen tæsk med en kagerulle inden jeg åbnede pakken). Fordel i resten af formene.

Bages ved 200 grader i ca. 14 minutter.

Kommentarer

  1. hmmmm.. kan de ikke sendes med posten??

    SvarSlet
  2. de ser godt nok lækre ud, kunne lige hapse 3-4 stykker. Men hvorfor hylen har du så meget kokos liggende??
    stine:)

    SvarSlet
  3. UHA - det er ikke noget at læse om, her 1 time før spisetid - kokos og chokolade er bare mums, men 3 kg?? ;-)

    SvarSlet
  4. De blev også virkelig gode, men jeg tror ikke man kan flytte sig ud af stedet, hvis man spiser mere end to, de er RET tunge :)

    Jamen jeg ved det virkelig ikke.....eller det gør jeg jo egentlig godt. Det er fordi jeg har fået en vareprøve via arbejdet på 2 kg, og derudover har min kæreste og jeg lige slået pjalterne sammen, og vi har begge en sær idé med at have dobbelt at alt i vores køkkener, så det giver en del til sammen - altså hvad skal man f.eks. også med 3 poser kartoffelmel ?? :)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nem broccoli/sellerisuppe med lakridsrapsolie (opskrift)

Her til aften fik jeg pludselig lyst til at prøve noget nyt til aftensmad, så jeg gik på jagt i køleskabet, og resultatet blev denne ret vellykkede suppe (hvis jeg selv skal sige det!). Den gled nu også fint ned hos både manden og den lille baryler :)


Ingredienser:
- 2 store løg
- rapsolie til stegning
- 1 knoldsellerihoved
- 1,5 L vand
- 1 broccolihoved
- 1 grøntsagsbouillonterning
- urtesalt (jeg sværger til den grønne Herbamare, det har jeg lært af min søde stedmor :)
- muskat, salt  & peber efter smag
- evt. lakridsrapsolie (eller trøffelolie som min mand er vild med, men som jeg ikke kan fordrage)
- evt. kød og/eller melboller

Fremgangsmåde:
Løgene skæres i grove stykker og svitses i en stor gryde. Knoldsellerien renses og skæres i tern og svitses kort sammen med løget. Vandet hældes over og bringes i kog. Broccolien skæres i stykker og tilsættes sammen med en grøntsagsboillonterning. Det hele koges godt mørt, hvorefter det blendes med en stavblender direkte i gryden. Herefte…

Min nye lækre strikkede hue (og opskriften var gratis:)

Jeg måtte have J til at tage et billede af mig, selvom jeg er træt og har sværet makeup efter en hel weekend i perleværkstedet :)
For huen uden hoved i ser altså noget sær ud:
Men den er faktisk det mest vellykkede projekt jeg længe har lavet, jeg er helt vild med den :)
Opskrift: Hentet gratis på garn.dk lige her Garn: Tweed og Cocoon fra Rowan - dyrt men godt :) Er ikke det opskriften foreskriver, men det var det Katrine anbefalede som alternativ, da Uldstedet i København ikke forhandler Hamelton Tweed 1 & 2, som opskriften er lavet til.  Nål: 4,5 og 7 Størrelse: One size, men med min strikkefasthed er den faktisk lidt stor. Ny teknik: Nej Bemærkninger: Jeg løb tør for tweed, så brugte Cocoon i toppen i stedet. Det virker rigtig godt, da det giver lidt tyngde i spidsen. Jeg strikkede huen frem og tilbage, det var der for så vidt ikke nogen grund til. OBS! Husk ved sammensyning, at sætte syningen på huens opslag på ydersiden, så det ikke ses, når det er foldet op.

Zái jian Danmark ni hao Kina

Nej det er ikke bare en ferie... d. 4/3-2016 rykkede vi vores firkløver fra lille trygge Smørum op ved rødderne og rykkede til det uendeligt store, utroligt anderledes, vildt spændende, voldsomt komplicerede og ufatteligt støvede Kina. Mere præcis til industribyen Tianjin, syd-øst for Beijing, der indeholder så mange mennesker, at jeg bliver helt forpustet bare ved tanken. Hele 13 mio. mennesker!

Årsagen til hele balladen var et spændende jobtilbud til J, og da vi efter blot et halvt år med to fuldtidsjobs og to fuldtidsinstitutionsbørn allerede var ved at få nok at altid at have travlt og aldrig have tid til hinanden eller noget som helst, så var det en oplevelse vi simpelthen ikke havde lyst til at lade vores næser gå forbi.

Siden jeg for alvor aktivt brugte min blog er 'Hjemme hos Clemme' jo mere blevet til 'Hjemme hos hende der laver mad og vasker tøj!'. Først blev jeg gift med manden i mit liv, så fik vi Emil august '12 og efterfølgende kom Felix til juni …