Gå videre til hovedindholdet

Kokos i overflod!

Når man nu pludselig ligger inde med ikke mindre end 3 kg kokos (!?), så er det jo oplagt at bage til både egne og kærestens kolleger. Så det har jeg altså gjort her til aften :)


Jeg var ikke helt tilfreds med de opskifter jeg kunne finde, så jeg har digtet lidt selv.
Clemmes kokosmuffins med blåbær eller mørk chokolade (ca. 45 stk.):
5 æg og 5 dl sukker piskes luftigt. Tilsæt 300 g smeltet smør eller margarine, 2 dl mel, 3 spsk vanillesukker og 10 dl kokos.

Fordel muffinformene på to plader. I bunden af formene på den ene plade fordeles hvad der svarer til en pose frosne blåbær. Sæt derefter en klat dej i hver.
I den resterende dej røres 200 g mørk chokolade i stykker (jeg gav bare chokoladepladen tæsk med en kagerulle inden jeg åbnede pakken). Fordel i resten af formene.

Bages ved 200 grader i ca. 14 minutter.

Kommentarer

  1. hmmmm.. kan de ikke sendes med posten??

    SvarSlet
  2. de ser godt nok lækre ud, kunne lige hapse 3-4 stykker. Men hvorfor hylen har du så meget kokos liggende??
    stine:)

    SvarSlet
  3. UHA - det er ikke noget at læse om, her 1 time før spisetid - kokos og chokolade er bare mums, men 3 kg?? ;-)

    SvarSlet
  4. De blev også virkelig gode, men jeg tror ikke man kan flytte sig ud af stedet, hvis man spiser mere end to, de er RET tunge :)

    Jamen jeg ved det virkelig ikke.....eller det gør jeg jo egentlig godt. Det er fordi jeg har fået en vareprøve via arbejdet på 2 kg, og derudover har min kæreste og jeg lige slået pjalterne sammen, og vi har begge en sær idé med at have dobbelt at alt i vores køkkener, så det giver en del til sammen - altså hvad skal man f.eks. også med 3 poser kartoffelmel ?? :)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nem broccoli/sellerisuppe med lakridsrapsolie (opskrift)

Her til aften fik jeg pludselig lyst til at prøve noget nyt til aftensmad, så jeg gik på jagt i køleskabet, og resultatet blev denne ret vellykkede suppe (hvis jeg selv skal sige det!). Den gled nu også fint ned hos både manden og den lille baryler :)


Ingredienser:
- 2 store løg
- rapsolie til stegning
- 1 knoldsellerihoved
- 1,5 L vand
- 1 broccolihoved
- 1 grøntsagsbouillonterning
- urtesalt (jeg sværger til den grønne Herbamare, det har jeg lært af min søde stedmor :)
- muskat, salt  & peber efter smag
- evt. lakridsrapsolie (eller trøffelolie som min mand er vild med, men som jeg ikke kan fordrage)
- evt. kød og/eller melboller

Fremgangsmåde:
Løgene skæres i grove stykker og svitses i en stor gryde. Knoldsellerien renses og skæres i tern og svitses kort sammen med løget. Vandet hældes over og bringes i kog. Broccolien skæres i stykker og tilsættes sammen med en grøntsagsboillonterning. Det hele koges godt mørt, hvorefter det blendes med en stavblender direkte i gryden. Herefte…

Jeg bukker mig i støvet!

Jeg elsker at synge! Jeg har ikke noget særligt sangtalent, og har bestemt ikke en solo-stemme, men jeg har siden jeg var barn haft flere perioder, hvor jeg har sunget i kor. Da jeg sidste år igen var helt dårlig for at komme til at synge - andet end over opvasken - startede jeg sammen med en kollega/ven et kor på mit arbejde. Vi er i dag omkring 25 faste kormedlemmer (med vidt forskellig erfaring i at synge), og vi synger fast hver anden tirsdag. Uanset hvor træls en dag jeg har haft, og uanset hvor træt jeg er, når jeg møder til kor, smiler jeg altid efter to timer i godt selskab og med en masse sang. For man blir' glad i knolden af at synge :)

Men nok er "mit" kor blevet ganske gode på blot 1½ år, men jeg bukker mig i støvet, når jeg hører de talentfulde unger i PS22. Hvem der bare havde en brøkdel af deres talent.

Jeg er helt vild med den her video, har set/hørt den 30-40 gange de seneste uger. Forsangeren er ufattelig talentfuld, men endnu bedre, så tjek lige glæden h…

Zái jian Danmark ni hao Kina

Nej det er ikke bare en ferie... d. 4/3-2016 rykkede vi vores firkløver fra lille trygge Smørum op ved rødderne og rykkede til det uendeligt store, utroligt anderledes, vildt spændende, voldsomt komplicerede og ufatteligt støvede Kina. Mere præcis til industribyen Tianjin, syd-øst for Beijing, der indeholder så mange mennesker, at jeg bliver helt forpustet bare ved tanken. Hele 13 mio. mennesker!

Årsagen til hele balladen var et spændende jobtilbud til J, og da vi efter blot et halvt år med to fuldtidsjobs og to fuldtidsinstitutionsbørn allerede var ved at få nok at altid at have travlt og aldrig have tid til hinanden eller noget som helst, så var det en oplevelse vi simpelthen ikke havde lyst til at lade vores næser gå forbi.

Siden jeg for alvor aktivt brugte min blog er 'Hjemme hos Clemme' jo mere blevet til 'Hjemme hos hende der laver mad og vasker tøj!'. Først blev jeg gift med manden i mit liv, så fik vi Emil august '12 og efterfølgende kom Felix til juni …