Gå videre til hovedindholdet

Garn i Oslo...

Når jeg rejser, prøver jeg altid at opsnuse en strikkeforretning, i håb om at finde ny inspiration og nye skønne materialer. I Oslo blev det "Mauds garn" jeg besøgte (J gik på historisk museum, så jeg kunne kigge i fred :), men jeg vil ikke sige, at det var den store succes. Det var en fin og hyggelig butik, og "Maud" var en meget flink og hjælpsom dame. Men selvom der var et ret stort udvalg af garn, krævede det næsten, at man har en forkærlighed for spraglet garn, og ja, det har jeg altså bare ikke ret tit! Men jeg vil nu alligevel mene, at butikken er et besøg værd, hvis man kommer i nærheden, og jeg vil også lige vise et enkelt billede fra butikken - eller rettere sagt, uden for butikken...der var nemlig sat en lille hyggelige plads op :)


Da jeg nu ikke fandt noget hos Maud, kastede jeg mig i stedet over en stor boghandel, i jagten på en ny strikkebog. Men det blev altså ikke til nogen strikkebog i denne omgang.... i stedet kom jeg hjem med en ny sybog og en ny hæklebog - det kan jo ske - og jeg glæder mig til at få set nærmere på dem. Sikksakk er skrevet af hende, der også har skrevet strikkebogen "Blød begyndelse", som er en af mine favoritter i bogreolen.

Mange køber traditionelle souvenirs på deres rejser, men det dur bare ikke rigtig for mig, og da jeg altid ender med at kyle dem ud eller smide dem i en kasse på loftet, besluttede jeg mig for nogle år tilbage for, at tage mine minder med hjem på en anden måde - nemlig i form af en kogebog - helst med en form for lokale opskrifter. Ja bogen fra Norge kunne så lige så godt have været købt i Danmark, hvis man ser på dens indhold, men der er altså noget super charmerende ved sproget, så det er alligevel lidt sjovt at have den i reolen
- især hvis jeg kan få J til at læse højt for mig :D

Kommentarer

  1. Det er da bare en alletiders ide at tage kogebøger med hjem. Det kombinerer mindst to gode ting: Kogebøger og dejlige minder fra turen. Jeg har faktisk også en kogebog med sydtysk mad fra en rejse til Tübingen....jeg bruger den ikke så tit (Det er ikke så tit man tænker: Jeg tror sgu, jeg har lyst til tysk i aften). Men jeg er glad for den alligevel.
    Fine billeder fra turen i forrige indlæg, i øvrigt.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Weekenden der gik i kage!

Ja altså rigtig kage :) Til min lækre nevø, der blev døbt i går: Det er chocolatemudcake, med appelsin-passionsmousse med italiensk marengssmørcreme, sugarpasteovertræk og hjemmefiflede sugarpastefigurer. Den blev mums, så det var alle anstrengelserne værd :)

Håber ikke han bliver bange...

Jeg har endelig fået monteret ham her til min (stadig ufødte - sagde hun noget utålmodigt!) nevø. Her er han nymonteret og uvasket, lidt spids i hovedet og med lånehalstørklæde: Og her er han så vasket og sød og rund og blød og meget slasket. Men hvis han nu får et rødt halstørklæde, mon så ikke han bliver lidt mere rank i nakken :) Jeg har faktisk allerede knyttet mig til ham, så må vist hellere snart få ham afleveret til de kommende forældre, så separationen ikke bliver for hård for mig, hehe. Jeg håber dog ikke nevøen bliver bange for bamse, for han er faktisk 2-3 gange større end en baby! Meeeen, mon ikke der snarere bliver tale om en bedstebamse :) Opskrift: Bamse fra Britta WilfertGarn: Et eller andet dyrt og lækkert fra Wilferts - har pt. fjumset mærket væk! Pind: 7 Størrelse: Han findes kun i stor :) Ny teknik: Tja, hvis det tæller at skulle "brodere" øjne, næse og mund! Bemærkninger: Super at han kan tåle at ryge i maskinen, når han forventeligt kommer til at funger

Give away hos Fruens Syslerier

Se lige en lækker taske man kan vinde ved at kigge forbi Fruens Syslerier :)