Gå videre til hovedindholdet

Perler på glatis!

Resultatet af min første perledag på egen hånd. Der er et par kiksere, et par eksperimenter og et par drønende succeser imellem :)

Kommentarer

  1. Wow hvor er de skønne! Virkelig lækre :-)

    God weekend.

    Kh. Mette

    SvarSlet
  2. De er helt vildt flotte, det kunne være at man skulle skrive det på listen over ting man gerne vil lære.

    Også god weekend herfra

    Maja

    SvarSlet
  3. Kan se du kørte turkis tema på workshop-dagen:-)

    Du har fået meget ud af dagen ser det ud til, de er super flotte!

    SvarSlet
  4. Hold da op! du er allerede nået langt som perlemager. Godt gået

    SvarSlet
  5. Wauw de er flotte! Jeg er helt vild med den med de turkise spiraler, og den hvide med de turkise "dråber" - men de er alle skønne på hver deres måde! KH Lisbeth

    SvarSlet
  6. De er meget, meget flotte!

    SvarSlet
  7. Tusind tak alle sammen, jeg er egentlig også ret stolt af mig selv - ja det må man altså godt være :) Må hellere få sat favoritterne ind i et armbånd, så jeg kan flashe dem lidt :)

    SvarSlet
  8. Hej Trine
    Jeg kan se, at du ønsker dig dit eget perleværksted ;)

    Efter en uges skiferie glæder jeg mig til at jeg i morgen kan komme ned i kælderen og lege med smeltet glas. Dejligt afstressende - faktisk kan jeg blive så opslugt, at jeg er nødt til at sætte et æggeur til, så jeg husker at hente ungerne :D

    Rigtigt flotte perler, du har lavet!

    KH Karina

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nem broccoli/sellerisuppe med lakridsrapsolie (opskrift)

Her til aften fik jeg pludselig lyst til at prøve noget nyt til aftensmad, så jeg gik på jagt i køleskabet, og resultatet blev denne ret vellykkede suppe (hvis jeg selv skal sige det!). Den gled nu også fint ned hos både manden og den lille baryler :)


Ingredienser:
- 2 store løg
- rapsolie til stegning
- 1 knoldsellerihoved
- 1,5 L vand
- 1 broccolihoved
- 1 grøntsagsbouillonterning
- urtesalt (jeg sværger til den grønne Herbamare, det har jeg lært af min søde stedmor :)
- muskat, salt  & peber efter smag
- evt. lakridsrapsolie (eller trøffelolie som min mand er vild med, men som jeg ikke kan fordrage)
- evt. kød og/eller melboller

Fremgangsmåde:
Løgene skæres i grove stykker og svitses i en stor gryde. Knoldsellerien renses og skæres i tern og svitses kort sammen med løget. Vandet hældes over og bringes i kog. Broccolien skæres i stykker og tilsættes sammen med en grøntsagsboillonterning. Det hele koges godt mørt, hvorefter det blendes med en stavblender direkte i gryden. Herefte…

Min nye lækre strikkede hue (og opskriften var gratis:)

Jeg måtte have J til at tage et billede af mig, selvom jeg er træt og har sværet makeup efter en hel weekend i perleværkstedet :)
For huen uden hoved i ser altså noget sær ud:
Men den er faktisk det mest vellykkede projekt jeg længe har lavet, jeg er helt vild med den :)
Opskrift: Hentet gratis på garn.dk lige her Garn: Tweed og Cocoon fra Rowan - dyrt men godt :) Er ikke det opskriften foreskriver, men det var det Katrine anbefalede som alternativ, da Uldstedet i København ikke forhandler Hamelton Tweed 1 & 2, som opskriften er lavet til.  Nål: 4,5 og 7 Størrelse: One size, men med min strikkefasthed er den faktisk lidt stor. Ny teknik: Nej Bemærkninger: Jeg løb tør for tweed, så brugte Cocoon i toppen i stedet. Det virker rigtig godt, da det giver lidt tyngde i spidsen. Jeg strikkede huen frem og tilbage, det var der for så vidt ikke nogen grund til. OBS! Husk ved sammensyning, at sætte syningen på huens opslag på ydersiden, så det ikke ses, når det er foldet op.

Zái jian Danmark ni hao Kina

Nej det er ikke bare en ferie... d. 4/3-2016 rykkede vi vores firkløver fra lille trygge Smørum op ved rødderne og rykkede til det uendeligt store, utroligt anderledes, vildt spændende, voldsomt komplicerede og ufatteligt støvede Kina. Mere præcis til industribyen Tianjin, syd-øst for Beijing, der indeholder så mange mennesker, at jeg bliver helt forpustet bare ved tanken. Hele 13 mio. mennesker!

Årsagen til hele balladen var et spændende jobtilbud til J, og da vi efter blot et halvt år med to fuldtidsjobs og to fuldtidsinstitutionsbørn allerede var ved at få nok at altid at have travlt og aldrig have tid til hinanden eller noget som helst, så var det en oplevelse vi simpelthen ikke havde lyst til at lade vores næser gå forbi.

Siden jeg for alvor aktivt brugte min blog er 'Hjemme hos Clemme' jo mere blevet til 'Hjemme hos hende der laver mad og vasker tøj!'. Først blev jeg gift med manden i mit liv, så fik vi Emil august '12 og efterfølgende kom Felix til juni …