Gå videre til hovedindholdet

Min samlede perleskat fra weekendens kursus :)

Glas er et fantastisk materiale, se lige alle de smukke farver :)
Der er langt igen, til jeg kan lave en perfekt perle, ved andet end et tilfælde. Men her er alligevel et par af mine favoritter:
Og selvom de ikke rigtig kan bruges til noget, så synes jeg, at selv kiksene er dekorative.
En lysestage og en brevkniv - egentlig en meget fin måde at bevare sine første perler på :)
Ja jeg siger jo ikke, det er kønt, men når man nu f.eks. har en far, der højst kan svinge sig op til at ønske sig sokker, lommetørklæder eller tadaa...en ny negleklipper! Så kunne han da egentlig godt få en brevkniv på et tidspunkt :)

Kommentarer

 1. Jeg har også set, at man kan få både proptrækkere og samfundshjælpere til at montere perler på, så der er basis for julegaver til fædre mange år frem i tiden ;)

  Fine perler fra dit kursus!
  Jeg har ikke kunnet nænne til at skille mig af med mine første perler - nok mest fordi jeg vidste, at der snart ville komme flere, som de perlehungrende kunne få nogen af. Jeg var jo NØDT TIL at få eget værksted, da jeg havde været på kursus - og bare vent... Det bliver du måske også ;)
  Jeg har set glasværksteder placeret i camping- og skurvogne, haveskure, garager, kælder- og loftsrum... you name it, så selv om du bor i lejlighed, er der stadig masser af muligheder ;) Hvis du altså er lige så opslugt af glasset, som jeg blev.

  KH Karina

  SvarSlet
 2. Hehe, jeg er helt opslugt og VIL ha' eget værksted, skal bare lige ha' fundet en krog i lejligheden til det :)
  Tror heller ikke, jeg skiller mig af med de her perler, der er noget særligt ved, at det er de første :)

  SvarSlet
 3. Jeg synes nu det er godt gået og forstår godt din fascination når du er nået så langt efter blot et enkelt kursus. Hvad kan det ikke ende med når først du får tilegnet dig de tekniske detaljer?

  SvarSlet
 4. Åhhhh, hvor er de altså fine. ÆÆÆlsker farverne - de passer jo sjovt nok til et armbånd jeg har liggende...
  Super sejt at du er gået igang med det der, glæder mig til at se hvad det kan blive til.

  SvarSlet
 5. Jeg synes de er smukke dine perler, kiks eller ej og den brevkniv kan din far da kun blive glad for, hvem ville ikke det:) Jeg ville ønske, at jeg kunne finde tid til at lære at lave de fine glasperler, jeg tror det er et spændende tidsfordriv.

  SvarSlet
 6. Jeg vil snarere kalde det tidsstjæler end tidsfordriv :)

  SvarSlet
 7. Minder gevaldigt om en perlesamling jeg havde som barn. Jeg kunne sidde og sortere i dem i timevis og bare svælge i de fine farver. Sejt at du rent faktisk kan lave så fine ting :-)

  SvarSlet
 8. Å waw. Og ved du hvad det sjove er? Jeg synes måske næsten allerbedst om dem du kalde de kiksede, lidt som da jeg som barn samlede på glaspusternes affald fordi det var så smukt.

  SvarSlet
 9. Ej hvor lyder det sjovt at lave sine egne perler. Kunne jeg også rigtig godt tænke mig at prøve en dag ;)

  knus fra Tulle

  SvarSlet
 10. Super gevinst du har fået ud af kurset! Jeg har ikke set mine perler fra dag 2 endnu, men glæder mig! Er du forresten blevet tilmeldt kursus 2? Så ses vi igen til januar:-)

  Michelle

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nem broccoli/sellerisuppe med lakridsrapsolie (opskrift)

Her til aften fik jeg pludselig lyst til at prøve noget nyt til aftensmad, så jeg gik på jagt i køleskabet, og resultatet blev denne ret vellykkede suppe (hvis jeg selv skal sige det!). Den gled nu også fint ned hos både manden og den lille baryler :)


Ingredienser:
- 2 store løg
- rapsolie til stegning
- 1 knoldsellerihoved
- 1,5 L vand
- 1 broccolihoved
- 1 grøntsagsbouillonterning
- urtesalt (jeg sværger til den grønne Herbamare, det har jeg lært af min søde stedmor :)
- muskat, salt  & peber efter smag
- evt. lakridsrapsolie (eller trøffelolie som min mand er vild med, men som jeg ikke kan fordrage)
- evt. kød og/eller melboller

Fremgangsmåde:
Løgene skæres i grove stykker og svitses i en stor gryde. Knoldsellerien renses og skæres i tern og svitses kort sammen med løget. Vandet hældes over og bringes i kog. Broccolien skæres i stykker og tilsættes sammen med en grøntsagsboillonterning. Det hele koges godt mørt, hvorefter det blendes med en stavblender direkte i gryden. Herefte…

Zái jian Danmark ni hao Kina

Nej det er ikke bare en ferie... d. 4/3-2016 rykkede vi vores firkløver fra lille trygge Smørum op ved rødderne og rykkede til det uendeligt store, utroligt anderledes, vildt spændende, voldsomt komplicerede og ufatteligt støvede Kina. Mere præcis til industribyen Tianjin, syd-øst for Beijing, der indeholder så mange mennesker, at jeg bliver helt forpustet bare ved tanken. Hele 13 mio. mennesker!

Årsagen til hele balladen var et spændende jobtilbud til J, og da vi efter blot et halvt år med to fuldtidsjobs og to fuldtidsinstitutionsbørn allerede var ved at få nok at altid at have travlt og aldrig have tid til hinanden eller noget som helst, så var det en oplevelse vi simpelthen ikke havde lyst til at lade vores næser gå forbi.

Siden jeg for alvor aktivt brugte min blog er 'Hjemme hos Clemme' jo mere blevet til 'Hjemme hos hende der laver mad og vasker tøj!'. Først blev jeg gift med manden i mit liv, så fik vi Emil august '12 og efterfølgende kom Felix til juni …

Min nye lækre strikkede hue (og opskriften var gratis:)

Jeg måtte have J til at tage et billede af mig, selvom jeg er træt og har sværet makeup efter en hel weekend i perleværkstedet :)
For huen uden hoved i ser altså noget sær ud:
Men den er faktisk det mest vellykkede projekt jeg længe har lavet, jeg er helt vild med den :)
Opskrift: Hentet gratis på garn.dk lige her Garn: Tweed og Cocoon fra Rowan - dyrt men godt :) Er ikke det opskriften foreskriver, men det var det Katrine anbefalede som alternativ, da Uldstedet i København ikke forhandler Hamelton Tweed 1 & 2, som opskriften er lavet til.  Nål: 4,5 og 7 Størrelse: One size, men med min strikkefasthed er den faktisk lidt stor. Ny teknik: Nej Bemærkninger: Jeg løb tør for tweed, så brugte Cocoon i toppen i stedet. Det virker rigtig godt, da det giver lidt tyngde i spidsen. Jeg strikkede huen frem og tilbage, det var der for så vidt ikke nogen grund til. OBS! Husk ved sammensyning, at sætte syningen på huens opslag på ydersiden, så det ikke ses, når det er foldet op.