Gå videre til hovedindholdet

Drømme om Japan!

Min kæreste og jeg har gjort det vilde, at bestille billetter til knap tre ugers ophold i Japan, og jeg glæææææææder mig :) Vildt fordi det koster en mindre bondegård, og fordi jeg ikke kan huske, hvornår jeg sidst har haft mere end to ugers ferie i træk.

Vi tager afsted í starten af april, for dermed at opleve Hanami-season, som er den tid på året, hvor Japans mange kirsebærtræer blomstrer, og japanerne myldrer ud i parkerne, for at nyde det smukke syn. Det har J nemlig ikke oplevet, selvom han faktisk har boet i Tokyo i et halvt års tid.

I min barndom stod der et kæmpe kirsebærtræ i min morfars have. Det var noget af det smukkeste, og når bladene faldt af, lignede hele haven ét stort lyserødt hav :)

Men altså, nu skal vi jo ikke kun kigge på træer og templer! Japan kan så mange ting, og vi kender så mange ting her i Danmark, som kommer fra Japan...

Det første jeg kommer til at tænke på, er det her design fra Marimekko:

Det hedder Bo Boo og er designet af Katsuji Wakisaka i 1975. Da min lillebror (yah right - knap 2 m høje kæmpetømrerbror er en bedre beskrivelse :) fik sit eget værelse, syede min kreative mor gardiner og lavede en opslagstavle af en blød masonitplade med stof med lige præcis det her mønster til ham - og han elskede det :)

En af de japanske ting der er meget fremme for tiden er de skønne kokeshi-dukker, som jeg (vi) også selv har et par stykker af i vindueskarmen. De fik kun lov at flytte ind, fordi jeg argumenterede så kraftigt for, at de er japanske og bringer lykke :)
Amigurumi er også meget in for tiden, og det skal jeg også lege lidt mere med ved lejlighed.

Origami kender de fleste. Selv stiftede jeg første gang bekendtskab med papirfoldekunsten i folkeskolen, da vi havde japansk temauge.

Sushi har jeg været kæmpe fan af i årevis.

Men men men, hvis man nu lige lægger hovedet lidt i blød, så må der da også være andre ting som kan støves op i deres hjemland Japan.
Noro-garn f.eks:

Hello Kitty. Som jeg personligt ikke helt har set fidusen i, men som jeg kender flere små piger, der er helt vilde med.
Køkkentøj skulle japanerne også være eksperter i.

Og ikke mindst smykkedele.
Men er der noget oplagt jeg har glemt ? Og er der nogen der kender Tokyo og kender nogle gode steder, som jeg bør besøge, når jeg er der ? Stakkels Jonas :) Og stakkels mit visakort :/

Kommentarer

 1. IIiiih det bliver sådan en fed rejse, I skal på!!! Hvor bli'r det bare dejligt :)

  SvarSlet
 2. Hvor fedt for jer med sådan en tur! Kender ikke lige noget til landet, men mon ikke der findes masser af rejsebøger eller vores allestedsnærværende ven Google, kan svare på nogle af de spørgsmål du måtte have?!
  Jeg har lige læst nogle af dine gamle indlæg igennem...fandt du nogensinde ud af hvordan du endte i Ude&Hjemme?? fnis!
  Total kendis!
  Hej fra Rikke - der måske kan friste dig med en give away eller to?!

  SvarSlet
 3. Maria - ja, det bliver fantastisk :)

  Rikke - vi har snart hylden fuld af rejsebøger og prints fra nettet, google er nemlig en fantastisk ven :) Men det er jo sjovere med anbefalinger, og selvom Jonas er ret kendt, så er han måske ikke liiiiige så rutineret ud i f.eks. garn :)

  Nej, jeg aner stadig ikke hvordan jeg kom med i Hendes Verden, men nu har jeg da i det mindste kendskab til en enkelt blogger, der til tider har noget med bladet at gøre, så der kunne jo være en sammenhæng der, har faktisk aldrig spurgt :)

  Jeg kigger over til en give away eller to :)

  SvarSlet
 4. Årh ja, Trine! Er jeg misundelig? Det tror jeg nok! Det bliver så megafedt for jer :-D

  SvarSlet
 5. SNYYYYYYDD!!!
  Er naturligvis også rigtig glad på dine og kærestens vegne, men ku skisme også godt tænke mig at komme til Japan. Ej, hvor bliver det fedt for jer, heldige laban'er!!!!

  SvarSlet
 6. Hej Trine, hvor er det skønt for jeg, og helt fantastisk, jeg sidder her og er helt grøn af misundelse og så hele 3 uger.
  Jeg vil skynde og ønske jeg pøj pøj med rejsen. Glæder mig til at se alle de skønne ting du får købt med hjem

  stine:)

  SvarSlet
 7. Øjj, det lyder rigtig spændende :)
  Jeg ønsker jer en rigtig god og dejlig tur!
  Det bliver spændende også at følge med i det hos dig.
  Kram Louise

  SvarSlet
 8. God ferie. Japan er smukt og fascinerende.
  Tokyo er en moderne storby og har kun været hovedstad i knap 200 år. Vi brugte ikke mere end et par dage der.
  Kyoto og Nara er de gamle hovedstæder med en masse smukke templer og paladser, det kan absolut anbefales at bruge en uges tid der. Så er der jo natur mm forsk steder. Det er supernemt at rejse rundt med Shinkanzen.

  Traditionelle japanske ryokan kan var sjovt at prøve som overnatning istedet for de ens kædehoteller

  SvarSlet
 9. Hvor lækkert! Herhjemme er vi i gang med at spare op til 3-4 uger i Japan, men det bliver først i 2012. Til den tid ved jeg så hvor jeg kan henvende mig for at få masser af tips.

  SvarSlet
 10. Jeg tænkte bare på om jeg ikke kan ligge i kufferten :) det lyder så spændende..... Må man spørge ...er det dyrt at komme til Japan????

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nem broccoli/sellerisuppe med lakridsrapsolie (opskrift)

Her til aften fik jeg pludselig lyst til at prøve noget nyt til aftensmad, så jeg gik på jagt i køleskabet, og resultatet blev denne ret vellykkede suppe (hvis jeg selv skal sige det!). Den gled nu også fint ned hos både manden og den lille baryler :)


Ingredienser:
- 2 store løg
- rapsolie til stegning
- 1 knoldsellerihoved
- 1,5 L vand
- 1 broccolihoved
- 1 grøntsagsbouillonterning
- urtesalt (jeg sværger til den grønne Herbamare, det har jeg lært af min søde stedmor :)
- muskat, salt  & peber efter smag
- evt. lakridsrapsolie (eller trøffelolie som min mand er vild med, men som jeg ikke kan fordrage)
- evt. kød og/eller melboller

Fremgangsmåde:
Løgene skæres i grove stykker og svitses i en stor gryde. Knoldsellerien renses og skæres i tern og svitses kort sammen med løget. Vandet hældes over og bringes i kog. Broccolien skæres i stykker og tilsættes sammen med en grøntsagsboillonterning. Det hele koges godt mørt, hvorefter det blendes med en stavblender direkte i gryden. Herefte…

Zái jian Danmark ni hao Kina

Nej det er ikke bare en ferie... d. 4/3-2016 rykkede vi vores firkløver fra lille trygge Smørum op ved rødderne og rykkede til det uendeligt store, utroligt anderledes, vildt spændende, voldsomt komplicerede og ufatteligt støvede Kina. Mere præcis til industribyen Tianjin, syd-øst for Beijing, der indeholder så mange mennesker, at jeg bliver helt forpustet bare ved tanken. Hele 13 mio. mennesker!

Årsagen til hele balladen var et spændende jobtilbud til J, og da vi efter blot et halvt år med to fuldtidsjobs og to fuldtidsinstitutionsbørn allerede var ved at få nok at altid at have travlt og aldrig have tid til hinanden eller noget som helst, så var det en oplevelse vi simpelthen ikke havde lyst til at lade vores næser gå forbi.

Siden jeg for alvor aktivt brugte min blog er 'Hjemme hos Clemme' jo mere blevet til 'Hjemme hos hende der laver mad og vasker tøj!'. Først blev jeg gift med manden i mit liv, så fik vi Emil august '12 og efterfølgende kom Felix til juni …

Min nye lækre strikkede hue (og opskriften var gratis:)

Jeg måtte have J til at tage et billede af mig, selvom jeg er træt og har sværet makeup efter en hel weekend i perleværkstedet :)
For huen uden hoved i ser altså noget sær ud:
Men den er faktisk det mest vellykkede projekt jeg længe har lavet, jeg er helt vild med den :)
Opskrift: Hentet gratis på garn.dk lige her Garn: Tweed og Cocoon fra Rowan - dyrt men godt :) Er ikke det opskriften foreskriver, men det var det Katrine anbefalede som alternativ, da Uldstedet i København ikke forhandler Hamelton Tweed 1 & 2, som opskriften er lavet til.  Nål: 4,5 og 7 Størrelse: One size, men med min strikkefasthed er den faktisk lidt stor. Ny teknik: Nej Bemærkninger: Jeg løb tør for tweed, så brugte Cocoon i toppen i stedet. Det virker rigtig godt, da det giver lidt tyngde i spidsen. Jeg strikkede huen frem og tilbage, det var der for så vidt ikke nogen grund til. OBS! Husk ved sammensyning, at sætte syningen på huens opslag på ydersiden, så det ikke ses, når det er foldet op.