Gå videre til hovedindholdet

Drømme om Japan!

Min kæreste og jeg har gjort det vilde, at bestille billetter til knap tre ugers ophold i Japan, og jeg glæææææææder mig :) Vildt fordi det koster en mindre bondegård, og fordi jeg ikke kan huske, hvornår jeg sidst har haft mere end to ugers ferie i træk.

Vi tager afsted í starten af april, for dermed at opleve Hanami-season, som er den tid på året, hvor Japans mange kirsebærtræer blomstrer, og japanerne myldrer ud i parkerne, for at nyde det smukke syn. Det har J nemlig ikke oplevet, selvom han faktisk har boet i Tokyo i et halvt års tid.

I min barndom stod der et kæmpe kirsebærtræ i min morfars have. Det var noget af det smukkeste, og når bladene faldt af, lignede hele haven ét stort lyserødt hav :)

Men altså, nu skal vi jo ikke kun kigge på træer og templer! Japan kan så mange ting, og vi kender så mange ting her i Danmark, som kommer fra Japan...

Det første jeg kommer til at tænke på, er det her design fra Marimekko:

Det hedder Bo Boo og er designet af Katsuji Wakisaka i 1975. Da min lillebror (yah right - knap 2 m høje kæmpetømrerbror er en bedre beskrivelse :) fik sit eget værelse, syede min kreative mor gardiner og lavede en opslagstavle af en blød masonitplade med stof med lige præcis det her mønster til ham - og han elskede det :)

En af de japanske ting der er meget fremme for tiden er de skønne kokeshi-dukker, som jeg (vi) også selv har et par stykker af i vindueskarmen. De fik kun lov at flytte ind, fordi jeg argumenterede så kraftigt for, at de er japanske og bringer lykke :)
Amigurumi er også meget in for tiden, og det skal jeg også lege lidt mere med ved lejlighed.

Origami kender de fleste. Selv stiftede jeg første gang bekendtskab med papirfoldekunsten i folkeskolen, da vi havde japansk temauge.

Sushi har jeg været kæmpe fan af i årevis.

Men men men, hvis man nu lige lægger hovedet lidt i blød, så må der da også være andre ting som kan støves op i deres hjemland Japan.
Noro-garn f.eks:

Hello Kitty. Som jeg personligt ikke helt har set fidusen i, men som jeg kender flere små piger, der er helt vilde med.
Køkkentøj skulle japanerne også være eksperter i.

Og ikke mindst smykkedele.
Men er der noget oplagt jeg har glemt ? Og er der nogen der kender Tokyo og kender nogle gode steder, som jeg bør besøge, når jeg er der ? Stakkels Jonas :) Og stakkels mit visakort :/

Kommentarer

 1. IIiiih det bliver sådan en fed rejse, I skal på!!! Hvor bli'r det bare dejligt :)

  SvarSlet
 2. Hvor fedt for jer med sådan en tur! Kender ikke lige noget til landet, men mon ikke der findes masser af rejsebøger eller vores allestedsnærværende ven Google, kan svare på nogle af de spørgsmål du måtte have?!
  Jeg har lige læst nogle af dine gamle indlæg igennem...fandt du nogensinde ud af hvordan du endte i Ude&Hjemme?? fnis!
  Total kendis!
  Hej fra Rikke - der måske kan friste dig med en give away eller to?!

  SvarSlet
 3. Maria - ja, det bliver fantastisk :)

  Rikke - vi har snart hylden fuld af rejsebøger og prints fra nettet, google er nemlig en fantastisk ven :) Men det er jo sjovere med anbefalinger, og selvom Jonas er ret kendt, så er han måske ikke liiiiige så rutineret ud i f.eks. garn :)

  Nej, jeg aner stadig ikke hvordan jeg kom med i Hendes Verden, men nu har jeg da i det mindste kendskab til en enkelt blogger, der til tider har noget med bladet at gøre, så der kunne jo være en sammenhæng der, har faktisk aldrig spurgt :)

  Jeg kigger over til en give away eller to :)

  SvarSlet
 4. Årh ja, Trine! Er jeg misundelig? Det tror jeg nok! Det bliver så megafedt for jer :-D

  SvarSlet
 5. SNYYYYYYDD!!!
  Er naturligvis også rigtig glad på dine og kærestens vegne, men ku skisme også godt tænke mig at komme til Japan. Ej, hvor bliver det fedt for jer, heldige laban'er!!!!

  SvarSlet
 6. Hej Trine, hvor er det skønt for jeg, og helt fantastisk, jeg sidder her og er helt grøn af misundelse og så hele 3 uger.
  Jeg vil skynde og ønske jeg pøj pøj med rejsen. Glæder mig til at se alle de skønne ting du får købt med hjem

  stine:)

  SvarSlet
 7. Øjj, det lyder rigtig spændende :)
  Jeg ønsker jer en rigtig god og dejlig tur!
  Det bliver spændende også at følge med i det hos dig.
  Kram Louise

  SvarSlet
 8. God ferie. Japan er smukt og fascinerende.
  Tokyo er en moderne storby og har kun været hovedstad i knap 200 år. Vi brugte ikke mere end et par dage der.
  Kyoto og Nara er de gamle hovedstæder med en masse smukke templer og paladser, det kan absolut anbefales at bruge en uges tid der. Så er der jo natur mm forsk steder. Det er supernemt at rejse rundt med Shinkanzen.

  Traditionelle japanske ryokan kan var sjovt at prøve som overnatning istedet for de ens kædehoteller

  SvarSlet
 9. Hvor lækkert! Herhjemme er vi i gang med at spare op til 3-4 uger i Japan, men det bliver først i 2012. Til den tid ved jeg så hvor jeg kan henvende mig for at få masser af tips.

  SvarSlet
 10. Jeg tænkte bare på om jeg ikke kan ligge i kufferten :) det lyder så spændende..... Må man spørge ...er det dyrt at komme til Japan????

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Weekenden der gik i kage!

Ja altså rigtig kage :) Til min lækre nevø, der blev døbt i går: Det er chocolatemudcake, med appelsin-passionsmousse med italiensk marengssmørcreme, sugarpasteovertræk og hjemmefiflede sugarpastefigurer. Den blev mums, så det var alle anstrengelserne værd :)

Håber ikke han bliver bange...

Jeg har endelig fået monteret ham her til min (stadig ufødte - sagde hun noget utålmodigt!) nevø. Her er han nymonteret og uvasket, lidt spids i hovedet og med lånehalstørklæde: Og her er han så vasket og sød og rund og blød og meget slasket. Men hvis han nu får et rødt halstørklæde, mon så ikke han bliver lidt mere rank i nakken :) Jeg har faktisk allerede knyttet mig til ham, så må vist hellere snart få ham afleveret til de kommende forældre, så separationen ikke bliver for hård for mig, hehe. Jeg håber dog ikke nevøen bliver bange for bamse, for han er faktisk 2-3 gange større end en baby! Meeeen, mon ikke der snarere bliver tale om en bedstebamse :) Opskrift: Bamse fra Britta WilfertGarn: Et eller andet dyrt og lækkert fra Wilferts - har pt. fjumset mærket væk! Pind: 7 Størrelse: Han findes kun i stor :) Ny teknik: Tja, hvis det tæller at skulle "brodere" øjne, næse og mund! Bemærkninger: Super at han kan tåle at ryge i maskinen, når han forventeligt kommer til at funger

Give away hos Fruens Syslerier

Se lige en lækker taske man kan vinde ved at kigge forbi Fruens Syslerier :)