Gå videre til hovedindholdet

Så er de her endelig - dåserne !!

For snart to uger siden spurgte Karen, om vi i blogland ville være med til at vise vores dåser ! Ja hvorfor ikke tænkte jeg....
Så her kommer de - og nu kan I godt droppe den lumre tankegang :)
De to her var nogen af de første nye dåser jeg købte til mig selv:


















Når man slår to hjem sammen til ét, kan der være uenighed om, hvilken dåse der egner sig bedst til kaffe - derfor har vi nu to :)























Den store lyseblå herunder er vist den seneste, jeg har købt som ny til mig selv. Der er to mindre inden i, og de er fantastiske til muffins og store mængder småkager.
Kaffedåsen oven på har været min mormors og er så rusten, at den kun er til pynt. Den lille Irma-dåse har været min mors. Endelig er der de to flade dåser til højre - som er lidt svære at se. Den nederste har også været min mormors og den øverste købte og sendte jeg for år tilbage til min mormor og morfar med julekager, så den "arvede jeg tilbage" da de ikke var i denne verden mere.

De skønne olier fra den lokale bazar:

















Til højre her under står en dåse som har været min svigervenindes, da hun boede i den lejlighed, vi nu bor i - så den hører nærmest til :)
Til venstre er det mine tre yndlingsdåser. Den øverste har været min mors, og jeg har bare altid været helt vild med de små blomster. De to nederste har også været min mormors, og når jeg som barn kom på besøg til jul, var de altid spræng fyldte med julesmåkager. De er planen, at de skal prøve det igen til jul :)

















Og så har vi alle de små, der er købt med indhold, fordi jeg har en defekt og slet ikke kan la' vær' :)




Kommentarer

  1. Hold da' dåse! Hvor har du bare mange... rigtig fine er de :)
    Tak for kigget :)

    SvarSlet
  2. Sikke da en samling!! - og flotte er de fleste også. Hvad er det ved de dåser der fascinerende kvinder så meget, at de ender som samle objekt hos så mange?

    SvarSlet
  3. Defekt??! Din dåseindkøbstrang er da en kvalitet :-)

    SvarSlet
  4. Frk. Evigglad: Tak fordi du kiggede forbi :)

    Hedvig: Jeg tror det er genetisk :)

    Mette: Af hjertet tak ;)

    SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Jeg bukker mig i støvet!

Jeg elsker at synge! Jeg har ikke noget særligt sangtalent, og har bestemt ikke en solo-stemme, men jeg har siden jeg var barn haft flere perioder, hvor jeg har sunget i kor. Da jeg sidste år igen var helt dårlig for at komme til at synge - andet end over opvasken - startede jeg sammen med en kollega/ven et kor på mit arbejde. Vi er i dag omkring 25 faste kormedlemmer (med vidt forskellig erfaring i at synge), og vi synger fast hver anden tirsdag. Uanset hvor træls en dag jeg har haft, og uanset hvor træt jeg er, når jeg møder til kor, smiler jeg altid efter to timer i godt selskab og med en masse sang. For man blir' glad i knolden af at synge :)

Men nok er "mit" kor blevet ganske gode på blot 1½ år, men jeg bukker mig i støvet, når jeg hører de talentfulde unger i PS22. Hvem der bare havde en brøkdel af deres talent.

Jeg er helt vild med den her video, har set/hørt den 30-40 gange de seneste uger. Forsangeren er ufattelig talentfuld, men endnu bedre, så tjek lige glæden h…

Nem broccoli/sellerisuppe med lakridsrapsolie (opskrift)

Her til aften fik jeg pludselig lyst til at prøve noget nyt til aftensmad, så jeg gik på jagt i køleskabet, og resultatet blev denne ret vellykkede suppe (hvis jeg selv skal sige det!). Den gled nu også fint ned hos både manden og den lille baryler :)


Ingredienser:
- 2 store løg
- rapsolie til stegning
- 1 knoldsellerihoved
- 1,5 L vand
- 1 broccolihoved
- 1 grøntsagsbouillonterning
- urtesalt (jeg sværger til den grønne Herbamare, det har jeg lært af min søde stedmor :)
- muskat, salt  & peber efter smag
- evt. lakridsrapsolie (eller trøffelolie som min mand er vild med, men som jeg ikke kan fordrage)
- evt. kød og/eller melboller

Fremgangsmåde:
Løgene skæres i grove stykker og svitses i en stor gryde. Knoldsellerien renses og skæres i tern og svitses kort sammen med løget. Vandet hældes over og bringes i kog. Broccolien skæres i stykker og tilsættes sammen med en grøntsagsboillonterning. Det hele koges godt mørt, hvorefter det blendes med en stavblender direkte i gryden. Herefte…

Weekenden der gik i kage!

Ja altså rigtig kage :) Til min lækre nevø, der blev døbt i går:
Det er chocolatemudcake, med appelsin-passionsmousse med italiensk marengssmørcreme, sugarpasteovertræk og hjemmefiflede sugarpastefigurer. Den blev mums, så det var alle anstrengelserne værd :)